• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Átkeresztelnék az olaszrizlinget

2013-09-30 ● Kántor Endre

Új nevet adna az olaszrizlingnek a Badacsonyi Kör: az érdekcsoport borászai úgy látják, hogy a név félreérthető és félrevezető. Logót és védjegyet is kapna a fajta.

Tavaly azzal alakult meg a Badacsonyi Kör, hogy elkészítették az első, ismert pincészetek által közösen szüretelt borvidéki bort. Idén Olaszrizlinggel folytatjuk ? áll a csoport közleményében. Hazánk legelterjedtebb szőlőfajtával az utóbbi húsz évben is méltatlanul bánt a bormarketing és csupán a legutóbbi időben jelentkezett pozitív fordulat. Ennek a megváltozott trendnek szeretne a Kör új perspektívát nyitni egy nemzetközi fajtaverseny megrendezésével 2014-ben, a fajta másik meghatározó balatoni borvidékével, Csopakkal karöltve.

A Badacsonyi Kör szerint az „olasz” név közismerten félrevezető, főleg a külpiacokon, ezért kezdeményezik egy új nevet bevezető fajtavédjegy és logó kiválasztását a fajta legjelesebb képviselőiből álló zsűri által. A pályázat eredményeként a legjobb logót is kiválasztanák, az első fajtaverseny alkalmával. Ugyanez a grémium hagyhatná jóvá a jövőben, hogy mely Olaszrizlingek használhatnák az új minőségi fajtavédjegyet ? a Badacsonyi Kör közleménye szerint.

Címkék: Badacsony, Badacsonyi Kör, csopak, olaszrizling

← Bedőlt a Bor és a Társa Kft. A borivók nem tudják, mennyit isznak →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!