Bezárták a boros céget, ahol a Wall Street farkasa volt tanácsadó

Vége a Bordeaux Fine Wines történetének: a legfelsőbb bíróság a múlt héten felszámolta a társaságot, miután a cég fizetésképtelenséget jelentett. Sokan fellélegezhetnek, sokan azonban bottal üthetik a pénzüket (vagy a borukat.)

A Bordeaux Fine Wines haláltusája korábban kezdődött: decemberben likvidálták a brit társaságot, miután a felperes befektetőknek képtelen volt felmutatni a mintegy 3 millió fontos tartozását. Ennél azonban többről van szó: a boros befektetési cég a Metropolitan Police szerint mintegy 12 milliós hiányt halmozott fel.

A legfelsőbb bíróság ítélete szerint a cég 30 éves igazgatója Kenneth Gundlach sajátjaként kezelte a társaság bankszámláját. Amíg posztját betöltötte a vezető Surreyben vásárolt magának birtokot, és egy egész versenyló istállót tartott fenn.

A cégbíróság szerint a társaság 2012-ben 20 millió fontos forgalmat bonyolított le, a trezorjaiban azonban mindössze 200 ezer fontnyi bort tárol.

Leonardo DiCaprio Jordan Belfort szerepében, A Wall Street farkasa című filmben

A sztoriban pikáns fordulat az, hogy a társaság befektetési tanácsadói (borbrókerei) a potenciális ügyfeleket ugyanazzal a módszerrel nyúlták le, mint azt Jordan Belfort, a “Wall Street farkasa” és cége tette: az értékesítők gyakorlatilag semmit sem tudtak Bordeaux-ról vagy a világ bármely más borvidékéről és így ajánlottak megvételre borokat, egyúttal drámaian feltupírozva azok árát.

Az egyezés nem véletlen: a jelentések szerint Gundlach 50 ezer fontot fizetett Jordan Belfortnak hogy kétnapos motivációs tréningben részesítse brókereit.

Minden vélemény számít!