• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Borral a tüdőrák ellen

2014-03-06 ● Kántor Endre

Egy új kanadai kutatás érdekes eredményt hozott: kiderült, hogy a mind a vörös, mind a fehérborok meg tudják gátolni a rákos sejtek kialakulását a tüdőben, de egy merlot nagyobb intenzitással, mint egy chardonnay.

Arról már korábban többször írtunk, hogy a borban lévő polifenol, a rezveratrol rákellenes tulajdonságokkal bír. Kísérleteikben, az ontarioi Brock és McMaster egyetemek kutatói azt igazolták, hogy a vörösborok már 2%-os koncentrációban ? tehát igen magas hígításban is megállítják a rákos sejtek szaporulatát. Fehérborok esetében ez 5%-os koncentrációnál történt.

A kutatók szerint a tanulmány az első komoly lépés a borok antikarcinogén hatásainak tanulmányozásában. A teljes tanulmány a Cancer Cell International szaklapban jelent meg, itt elérhető.

Címkék: egészség, kutatás, polifenol, rák, rezveratrol, tüdőrák

← Bezárták a boros céget, ahol a Wall Street farkasa volt tanácsadó Itt a kánai csodagép →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!