Bogyólé-buli

A Bogyólé neve lassan összeforr az újbor képzetével és képzettársításnak sem utolsó, ha megvillan előttünk Beaujolais. Bár az én fejemben Szent Márton egy pallossal épp kettévágja Villefranche-Sur-Saone térképét, erre a vonalra felfűzve lesz keresnivalónk újbor-party szinten.

A Vylyan felpakolt egy vidám csapatot: Ipacs Szabó István főborász, Iványi Emese-Dudás Gábor-Matóczay Gábor az egyik pultban (boros-bogyólés-rozés), DJ Bodoo és DJ Szovjet a másikban (lemezjátszós-MK II-s). Kövér András / Kövi és Fata Dani pécsi slammerekkel (Sopianae Slam Poetry) kiegészülve egy valódi örömünnepet varázsoltak a hegedű utcai Iskolába.

Ja, nem is mondtam: elhoztak pár művészi hordót is, hogy autentikusabb legyen a kép. Az idei nyertes már volt egyszer nyertes, Szakál Éva igazi művész (lesz). Első kérdésem az volt, hogy márciusban született-e, annyira átjön, hogy sztárkodás helyett az alkotás élteti. A többi kérdés talán annyira nem is volt fontos, tényleg alkotni szeretne, ezért szívesen ingázik is, továbbá lesz helye a három karton bornak (vidám társaság a művészeké).

Megnézhettük az elmúlt évek nyertes címkepályázatait és dobogósait, folyt a bor, szólt a zene és a slam poetry. Az idei Bogyólé csúszik, mint a veszedelem, talán csak a Rozé csúszik nála jobban. Ropogós, friss, üdítő italok sok primer aromával, klasszikus újboros karakterrel a vörösben és kedves piros bogyós gyümölcsökkel a pinkben. Egy kép többet mond ezer szónál, jöjjön a galéria!

Katt a képekre a galériához!

Minden vélemény számít!