Borkultúra központ nyílik Tokajban

Basilicus BORkulTÚRA Központ néven nyitja meg kapuit Tokaj legújabb létesítménye. A központ a turisztikától a borkultúrán át nyújt majd teljes körű szolgáltatásokat.

A Basilicus BORkulTÚRA Központ a minőségi tokaji borkóstolás első, teljes körű szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern turisztikai létesítménye.

A 2013 első negyedévében megnyíló központ szlogenje “Éld újra Tokajt!”, és saját turisztikai szolgáltatásain, tematikus bortúráin keresztül mutatja be a borfogyasztóknak Tokaj-Hegyalja ősi történeteit és hagyományait, a régió jelenét és múltját, valamint a kézműves borkészítés kultúráját.

“Küldetésünknek tekintjük, hogy a hozzánk ellátogató vendégek megismerhessék Tokaj elfeledett vagy kevésbé ismert arcát is, és minél hamarabb visszatérjenek hozzánk” – mondta Basa Richárd, a Basilicus BORkulTÚRA Központ projekt vezetője

A Basilicus BORkulTÚRA Központ megvalósításához kapcsolódó projekt az ÉMOP-2.1.1/C-11 pályázat keretében közel 49 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. A régió új borturisztikai központja meghatározó szerepet kíván betölteni tokaji borrégió népszerűsítésében és hazai borkultúra formálásában.

A központ célja, hogy a régió legkiválóbb borászatait összefogva, hiteles útmutatást adjon a Tokajba érkező vendégeknek.

Hozzászólások

  1. hegyaljai mondta

    Én 3 hete Tarcalon a Könyves Kálmán utcában láttam az építkezést.
    Közben átvitték volna Tokajba?
    :)

  2. Kántorbandi mondta

    itt Tokaj: értsd Tokaj-Hegyalja. Tudom, hogy félrevezető lehet, de szoktuk így használni. De igazad van, Tarcalban épül a központ.

Minden vélemény számít!