Bukolyiék kilépnek

Hamar végigfutott a hír boros berkekben, hogy Bukolyiék kilépnek a gróf Buttler Borászatból. Egy kurta közleményt adtak ki, melyben az okokat nevesítették. Mivel máshol nem láttuk a másik oldal álláspontját, mi megkérdeztük.

Bukolyi Marcell közleménye:

Herczeg Ágnes megjelenésével a Gróf Buttler Borászat mind szakmailag, mind emberileg olyan irányt vett, olyan szintre süllyedt, amihez már sajnos nem tudjuk, és nem is akarjuk tovább a nevünket adni, így a Bukolyi család elhagyja a Gróf Buttler Borászatot.

Ez a hír publikus.

Üdvözlettel:

Bukolyi Marcell

Előrebocsátom, hogy Herczeg Ágnes nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Mi ennek ellenére arra kértük, mondjon mégis valamit, mert a szakma és a borkedvelők több infót szeretnének, hallani szeretnék a másik oldalt is, amit pl. itt nem kapnak meg. Nem akarunk igazságot tenni ebben az ügyben, egyrészt nem a mi dolgunk, másrészt mindenki döntse el maga, mit gondol. Abban azonban hiszünk, hogy ilyen kérdésekben illik minden oldalt megkérdezni. Az egyik oldal elég világosan megfogalmazott véleménye a fenti nyilatkozatban olvasható. Jöjjön hát a másik:

Herczeg Ágnes szerint Bukolyi Marcell nyilatkozata valós tények helyett személyeskedésre épül. Elmondta: mélyen megdöbbentette, hogy a család ilyen nyilatkozatra ragadtatta magát. Ezzel együtt Herczeg Ágnes sok sikert kíván Bukolyiéknak, reméli, hogy álmaikat sikeresen meg tudják valósítani, hiszen a Nagy-Eged épülése mindenki érdeke. A Gróf Buttler Borászat továbbra is az eddigi értékek szerint folytatja munkáját, talán ha lehet még gondosabban, tette hozzá. Ágnes azt is elmondta, hogy bőven lesz ideje mindenkinek eldönteni, hogyan érez a Gróf Buttler Borászattal és borokkal kapcsolatban, hiszen a pince bővelkedik a Bukolyi család által készített borokban, még legalább két évig csak ezek lesznek és lehetnek forgalomban. 2010-ben nem tudtak szüretelni, így teljesen tiszta lesz a kép.

(Egy személyes megjegyzés: vicces az, hogy Herczeg Ágnes nevét összemossák a pince addigi stílusától merőben szokatlan, tavaly év végén megjelent borával, mely egyesek szerint ízléstelen. Azért az megfontolandó, hogy Ágnes nem volt még ügyvezetőnek kinevezve, amikor a bor megjelent a piacon, még a bemutatón sem volt ott.)

A sztori valahol itt kezdődött. (A fenti képet is innen szedtük.) Mi pedig valahogy ezt az álláspontot képviseltük, amikor Herczeg Ágnest kinevezték.

Hozzászólások

Minden vélemény számít!