Dúzsi Pipe 2011

Jópofa, könnyed, parfümös gasztrobor, nem csak libához – simán elcsúszik egy muflon pörkölttel is.

Mindig is szerettem Dúzsiék játékos könnyedségét. Ezt régebben a vörösök között leginkább a Menoire-ban díjaztam nagyon, mellyel nem csak egy vidám bort kapott az ember, de egy izgalmas, sokak által nem használt fajtát is. Ebben a borban is erősen kifejti hatását a menoire, de szépen ott van a blauburger is a zweigelt és portugieser is.

Valódi újborral van dolgunk, intenzív sötét bíbor szín, intenzív, gyümölcsös, parfümös, fűszeres illat, ízben is a primőrök uralkodnak, mögöttük a fűszerességgel. Szép harmonikus, könnyedre hangolt bor, kimondottan tetszetős, 11,5%-os alkohollal, mely igazán gasztroborrá teszi.

Jó benne, hogy több helyen megtalálható, ezt egy átlag CBA-ban lőtte kedves vendéglátónk, mintegy 1200 forintért, jó társa volt egy sütőtökös muflon pörköltnek. Tetszett. 3,5 csillag.

Hozzászólások

 1. ababucs mondta

  Már miért lenne import? Nem láttál még itthon muflont? Pedig asszem még az őshonosság definíciójának is megfelelt. Nem is szerették érte nagyon :)

  Ha 1200 forint, erősen tetszik, akkor a 3,5 csillag nem tűnik erős pontszámnak.

 2. Kántorbandi mondta

  @ ababucs: szerintem a 3.5 csillag jó pontszám, tekintve, hogy 5-öt alig találunk adni, a 4-nél is azt kell éreznem, hogy ebből azonnal vennem kell egy kartonnal. Ez, ahogy írtam, korrekt, szép, vidám bor, és 70% az nem rossz teljesítmény. De lehet, hogy alulpontoztam :D Van ebben nagy adag pillanatnyi szubjektum is.

 3. ababucs mondta

  @ Kántorbandi:
  Köszi a magyarázatot, hasznos volt!

  Ez esetben viszont van egy másik kérdésem. Jól gondolom-e, hogy a címkék mérete a használattal együtt növekszik a cikk mellett, a középső oszlopban? Ha igen, akkor érdekes módon a 3-3,5-4 csillag egyre csak növekszik, ez alapján a 4 csillagot gondolnám a leggyakrabban használt értéknek.

 4. Kántorbandi mondta

  Igen, jól látod, abból összesen 51 téma van most, de összesen. Úgy tűnik, volt idő, mikor sokkal több 4 csillagost találtunk!

Minden vélemény számít!