Elfogyott Pitték minden bora – megint

Másodszor is mindent kisöpörtek a rozéra szomjas felvásárlók Anjelina Jolie és Bradd Pitt pincészetéből. A Rosé Miraval 2013-as évjárata is hiánycikk lett, pedig csak a hónap elején kezdték meg az értékesítést.

Tavalyi első megjelenése nagy durranás volt a – teljes nevén – Jolie-Pitt & Perrin Cotes de Provence Rosé Miravalnak. Akkor a Wine Spectator Top 100 borlistán a 84. helyre kúszott fel, ami már önmagában is érdem. Pláne, hogy az egyetlen rozé lett a listán. A megelőző hírverés és a sztárság azt hozta, hogy röpke 5 óra alatt kapkodták el a bort.

Miraval Rosé - borravaló

A Brangelina rozénak megint sikerült. A kurrens évjáratot is sikerült kiértékesíteni, a hírek szerint a kiskereskedelemben kb. 20 dollár körül lesz majd elérhető. A Miravalt persze nem Pitték kezelik és töltik, ők a nevüket adják hozzá, de tavaly részt vettek az első bor házasításánál és a címketervet is felügyelték. A bort a Chateau de Beaucastel borait jegyző Perrin-család készíti, és cinsault, grenache, syrah és egy fehérszőlő, a rolle (olasz nevén vermentino) az alapja.

A Miraval szülőhelye egyébként mintegy 1000 hektáros területen van, a kastélyban vette fel a Pink Floyd A Fal rockoperát, 1979-ben. Brad Pitt és Angelina Jolie 2012-ben vásárolta meg a 35-szobás épületet 60 millió dollárért.

Minden vélemény számít!