Fütyülni a világra

Végül is nincs új a nap alatt, ha páran jó hangulatba keveredve úgy söröznek pl. egy grillpartin, vagy Tisza túrán, esetleg unalmas esküvőn, ahogy ezt kell, azaz üvegből, akkor mindegy, éppen hol vannak a világon, maguktól is felfedezik az üveg rejtette harmóniákat. Ezzel az ötlettel kicsit könnyebb lesz.

Ültünk vagy hatan a nem is tudom hol, elképzelhető, hogy a Duna- de az is lehet, hogy Tiszapart volt az, nyár volt, nem volt semmire gondunk, kezünkben egy-egy üveg sör volt és a szívünkbe költözött a dal. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy el lehet játszani a boci-boci-t, az a minimum, majd a magas cét kihagyjuk, de legalább a tarkáig jussunk el, mindenki igyon le annyit a sörből, hogy be tudjon lépni, gyerünk, ha ez megy, jöhet a Satisfaction. Nem volt abszolút a dolog, elment volna egy aluljáróban, de a Vörösmarty térre vagy prágai Károly-hídra, a csepűrágók krémjéhez már gyakorolni kellett volna. Azért jól szólt, vegyünk még sört, meg hívjunk még két tagot, hogy ki legyen a skála, jöhet a Muzsika hangja, azt meg kisorsoljuk, hogy kik lesznek a mély hangok, mert azok többet ihatnak.

Hát így teltek a gondtalan nyarak, amikor a hőmérő még 20 fok fölé is kúszott, és nem féltünk attól, hogy Amerika összeomlik, maga alá temeti az összes disznót (PIGS), a portugáloktól a spanyolokig, de főleg a görögöket, hogy eléri a svájci frank az euró paritást, hogy kirúgják a kisgyermekes feleségünket, vagy a nyugdíj előtt álló szüleinket, aztán elviszik őket közmunkára, hogy vége a nyugati jólléti társadalomnak, hogy terjednek a rovásírásos helynévtáblák, hogy tökből van a citromlekvár vagy hogy egy matt feketére fóliázott Bentley elkaszál minket, akik szabályosan haladunk, kétszázzal, a belvárosban.

Na, hogy helyreálljon a világ egyensúlya, ismét lehet fütyülni a világra, most már pontosan, jól, szervezetten, még a botfülű Gyurika is be tud állni, csak a jelig kell innia. A Tuned Pale Ale ötlete nem új, de nagyon ütős, csodálom, hogy még egy forgalmazónak sem jutott eszébe itthon. (Ja, igen, ők a dobozos termékekre koncentrálnak. Hát, van egy rossz hírem a környezet védelmével kapcsolatban. Szóval már csak az érzés miatt is, én inkább veszek üvegest.) A termék a szociális interakciót erősíti, állítja a tervező Matt Braun, és igaza van. Ráadásul, a csomagban vásárolt sörök fadoboza egyben dobszerkó is, lehet ütni a ritmust. Kell ennél több? Hát ezzel már a Beverly Hills-i zsarú zenéjét is el lehet játszani! Igen, mondjuk, ha netán 15 fok fölé menne a hőmérő így augusztus elején, azért nem lenne hátrány. De egyébként nem, kezdődhet a fütyülés.

Minden vélemény számít!