Györgykovács Imre Somlói Olaszrizling 2010

Mi jut eszembe Györgykovács Imréről? A noszogatás ellenére megtartott emberléptékű birtokméret, a légiesség és kifejezőkészség Somlón.

Szeretném előrebocsátani, hogy a Somló Guide itt fokozottan igaz. Szellőztessük! Sokat! Bontás után zárt volt, másnapra remek, harmadnapra bontakozott ki teljesen. Hagyjunk neki legalább egy-két órát a levegőn. Tehát: elsőre egy kis fűszeresség volt, meg kenyérhéj. Másnapra gyönyörű kamilla, mandula, csonthéjasok, harmadnapra feljött az ázott kövesség, egy kis vegetális-porózus háttérzenével.

Szájban elsőre a citrikus sav tűnik fel – (nehéz levetkőzni 2010-et, de nem lehetetlen, figyeljük csak) – amire másnap a test felnőtt és már nem az tűnt fel azonnal, megvolt a test hozzá. Alma, csonthéjasok, olajosság, ami a finisben is szépen játszik. Levegőn jön a gyógyfüvesség, a kamilla, egy kis szegfűbors.

Légies, nem nehézkes bor, aminek van egy kis hendikepje a savérzet miatt, de a helyzethez képest teljesen jól meg lett oldva az ügy. 3,5 csillagos ár-érték arány (Somlói Borok Boltja – 3850 Ft)

Minden vélemény számít!