Háromból három – Kreinbacher érmek a pezsgő világbajnokságon

A nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC) három pezsgővel nevezett a Kreinbacher Birtok, amiből mindhárom érmet kapott. A Prestige Brut ezüstérmet, míg az Extra Dry és a Brut Classic pezsgők egy-egy bronzérmet szereztek.

A verseny életre hívója a téma elismert szaktekintélye, Tom Stevenson, aki szakértőkkel együtt- Essi Avellan MW és Dr Tony Jordan – két héten át értékelte a beérkezett tételeket, a világbajnokságon magyar szakértő és sommelier is közreműködött.

cswwc

A CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) pezsgőverseny egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, a megmérettetésen kizárólag a világ minden pontjáról beérkező pezsgőket és champagne-okat értékelnek. A 2015-ös mezőnyt területenként és stílusonként, vakon kóstolták le a bírák. Tavalyhoz képest jelentősen, további 113 új termelővel nőtt a mezőny, míg a résztvevő országok száma közel 40 %-kal bővült. Díjat csakis a három szaktekintély egyetértése esetén ítéltek oda.

Az arany- és ezüstérmek teljes listáját augusztus 3-án hozzák nyilvánosságra a CSWWC weboldalán. A kategória legjobbjainak járó díjakat és a világbajnoki trófeákat – avagy a pezsgők Oscarját – szeptember 2-án, a londoni díjátadó gálavacsorán hirdetik majd ki.

Kreinbacher katalógus 180X256mm 09 05.indd

A verseny mezőnyének nagy részét champagne-ok adják, köztük olyan házak, amelyek több száz év tradícióira lehetnek büszkék. Ehhez képest a Somlói borvidék még egy teljesen új régió a pezsgők világtérképén, az első itt készített tradicionális pezsgők kevesebb, mint egy éve mutatkoztak be a nagyközönségnek. „Óriási elismerés, hogy már a Kreinbacher Birtokon készített első pezsgő ilyen szép eredményt ért el, és hogy a legfontosabb szaktekintélyektől kaphattunk visszajelzést a munkánkról” – kommentálta a hírt Prisztavok Zoltán, a Birtok kereskedelmi és marketing vezetője.

Minden vélemény számít!