Hatodszor is Semmelweis Egyetem Bora verseny

A Semmelweis Egyetem 2015-ben immáron hatodik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét. A 2010-ben lefektetett hagyományoknak megfelelően a borversennyel az egyetem 2015-ben is a tehetséges, minőség iránt elkötelezett fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani.

Évszázados hagyományokkal rendelkező, nemzetközi hírű tudományos intézményként a Semmelweis Egyetem feladatának érzi a magyar kultúra, és ezen belül a borkultúra, illetve a fiatal magyar borászok támogatását. Az egyetem a borverseny megrendezésével a fiatal magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget, a nevezett borok pedig a Semmelweis Egyetem Bora megtisztelő címet nyerhetik el.

A nyertes borokat egy éven keresztül, a 2016 tavaszi következő borverseny eredményhirdetéséig az egyetem reprezentációs célokra, elsősorban exkluzív ajándékként használja. A meghirdetett kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a Semmelweis Egyetem Bora cím kommunikálására a palackon.

Semmelweis Egyetem Bora - borravalo.hu

A Semmelweis Egyetem Borát egy szakmai borverseny keretében, négy kategóriában választják ki. A bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt.

A meghirdetett kategóriák:

Rendezvény borok:

  • középkategóriájú fehérbor, maximum 2000 Ft/palack polci ár
  • középkategóriájú vörösbor, maximum 2500 Ft/palack polci ár

Reprezentációs borok:

  • presztízs fehérbor, maximum 6000 Ft/palack polci ár
  • presztízs vörösbor, maximum 10 000 Ft/palack polci ár

A bormustrát 2015. május 27-én rendezi meg a Semmelweis Egyetem, az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó 2015. június 11-én lesz.

A versenyre a borok (3 palack/bor) beküldési határideje: 2015. április 20. – május 22. 14 óra. A nevezés díjtalan!

A versenyszabályzat  és a nevezési lap letölthető a linkeken, ill. a Semmelweis Egyetem honlapjáról.

Beküldési cím: Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság (1085 Budapest, Üllői u. 26., I. emelet 107.)

Az iroda nyitva tartása: hétfő-csütörtök 8.00 – 16.00, péntek 8.00 – 14.00 óra.

Minden vélemény számít!