Kreinbacher premier a 30. Budapest Borfesztiválon

Különleges meglepetés tételt, eddigi leghosszabban érlelt magnum pezsgőjét mutatta be a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján a somlói Kreinbacher Birtok.

Egész hétvégén a legjobb tételeikkel várják a vendégeket – a közönségkedvenc Extra Dry 2017 Magnumot, a Prestige Brut új kiadását, és a nemzetközi versenyen legnagyobb sikereket elért, markánsan somlói karakterű boraikat is poharazzák. A fine wine rajongók pedig impozáns, több mint 20 tételből álló champagne-választékból és öt burgundiai Domain borai között találhatják meg új kedvenceiket.

Kreinbacher Série (2)

A SÉRIE sorozatról

Minden pezsgőérlelő mélyén vannak olyan, titokban tartott gyűjtői palackok, amelyek karakterét az idő formálja kerekre. Nem kivétel a Kreinbacher Birtok sem, amelynek szakmai csapata – mostanra egy évtized távlatában – izgalmas kérdésekre keresi a választ.

Milyen dimenziók nyílnak, ha az ígéretes évjáratok komoly potenciált mutató házasításainál teret adunk a hosszabb palackos érlelésnek és bátran kiterjesztjük annak határait? Milyen aromavilág bontakozhat ki 6-7 év seprőn tartásnál a magnum palackokban? Hogyan tesz hozzá a kóstolási élményhez az egyre selymesebb mousse, és hogyan fejlődik tovább a kiválasztott pezsgők karaktere az első kiadáshoz képest?

A somlói Birtok most elérkezettnek látta az időt, hogy az első Série-n keresztül megoszthassa eddigi felfedezéseit. Az első palackokat a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján mutatták be, a Budai Vár impozáns díszleteiben.

Kreinbacher Série (3)

Kreinbacher SÉRIE 2013 Prestige Brut Magnum

A SÉRIE sorozat első tagja egyben a Kreinbacher portfólió új vonalának bemutatkozása. A Birtok eddigi leghosszabban érlelt, 100% furmint pezsgőjét az idő formálta kerekre. A limitált kiadás éppúgy megmutatja a 2013-as évjárat és a furmint szőlőfajta karakterét, mint a magnum hatás gazdag aromáit. A közel hét év seprőn tartásnak köszönhetően érettebb és mélyebb, részletgazdag karakterét alacsonyabb dosage hangsúlyozza.

A SÉRIE karakterfejlődése egy nem mindennapi út, ezért a gyűjtői tétel hátcímkéjén kiemelték a legfontosabb paramatéreket is, mint a szüret éve és a degorzsálás időpontja. Ez a tétel azért is különleges a pezsgőértők számára, mert annak a Prestige Brut 2013 Magnumnak a második kiadása, amellyel 2018-ban a Kreinbacher eddigi legjobb eredményét érte el a CSWWC pezsgő világbajnokságon – a “World Champion Classic Brut from a Non-Traditional Grape” trófeát.

A limitált kiadásból 450 palack készült, a sorszámozott palackok hamarosan elérhetőek a Bortársaságnál.

(Fotók: Hooh Studio)

Minden vélemény számít!