Megkóstoltuk a Frankel Delit

A kis üzlet egyszerre delikát, egyszerre kulináris műhely, egyszerre bisztró és kávézó. Egy hely, ahova jó megérkezni, ahol jó körülnézni, ahol jól esik leülni kicsit, meginni egy kávét, megebédelni, és sokat beszélgetni, ötletelni.

DSC_9075

Egy napra kinyílt a Delikát ajtaja, hogy végigkóstolhassuk válogatott finomságait. A hangulatért felelős Gastro-Hack csapat beszállítótól származó, szarvasgombás “mangalica bejglis” pizzát és csoki szuflét sütött a védjegyükké vált Big Green Eggben, a galérián pedig kézműves sajtok, sonkák, kisüzemi olasz és hazai kolbászok, frissen sült kenyér és a legkülönbözőbb kencék mutatták be a Deli igencsak széles kínálatát, a poharakban pedig Bocelli prosecco és jéghideg, csapolt Hekkelberg sör került. A falakon az Autistic Art által támogatott autizmussal élő fiatalok festményei láthatóak még egy jó darabig, a kellemes környezetben pedig akár még a laptopot felcsapva, egy fekete Le Piantagioni kávé, és egy szelet házi sajttorta társaságában dolgozni is lehet kicsit.

image00001

Szinte lehetetlen elmenni innen üres kézzel, a kínálatból biztosan beférkőzik a papírtáskába egy-két üvegcse szarvasgombás olaj, vagy néhány csatosüvegben még a palackozás után is folyamatosan érlelődő Etyeki kézműves sör. Ráadásul vissza-visszatérni is megéri, hiszen egyre gyakoribbak a tematikus gasztro estek és kóstolók, a Deli Gourmet Estek.

image00007

A Frankel Delikát a tulajdonosok saját szavaival leírva:

“Delikát bolt vagyunk a szó hagyományos, eredeti értelmében, ahol kiváló minőségű élelmiszereket lehet vásárolni, s a belőlük készített finomságokat elfogyasztani. Ha ízlett valami, minden hozzávalót meg tudsz venni, hogy otthon is elkészíthesd, s ha megtetszett egy alapanyag, szívesen megmutatjuk, mi milyen ételt gondoltunk belőle. Helyben sütött pékárú, ültetvényes kávé, természethű borok – dugódíj ellenében akár ott fogyasztásra is -, szarvasgombás ínyencségek, kézműves sajtok, kisüzemi húsféleségek, pástétomok, lekvárok, szörpök, ivólevek, friss tészták, gombakészítmények, házi torták, szendvicsek, napi leves, pohárételek és jéghideg kézműves sör a csapon.”

Facebook

Minden vélemény számít!