• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Megkóstoltuk a Frankel Delit

2018-01-30 ● Kodela Mia

A kis üzlet egyszerre delikát, egyszerre kulináris műhely, egyszerre bisztró és kávézó. Egy hely, ahova jó megérkezni, ahol jó körülnézni, ahol jól esik leülni kicsit, meginni egy kávét, megebédelni, és sokat beszélgetni, ötletelni.

DSC_9075

Egy napra kinyílt a Delikát ajtaja, hogy végigkóstolhassuk válogatott finomságait. A hangulatért felelős Gastro-Hack csapat beszállítótól származó, szarvasgombás ?mangalica bejglis? pizzát és csoki szuflét sütött a védjegyükké vált Big Green Eggben, a galérián pedig kézműves sajtok, sonkák, kisüzemi olasz és hazai kolbászok, frissen sült kenyér és a legkülönbözőbb kencék mutatták be a Deli igencsak széles kínálatát, a poharakban pedig Bocelli prosecco és jéghideg, csapolt Hekkelberg sör került. A falakon az Autistic Art által támogatott autizmussal élő fiatalok festményei láthatóak még egy jó darabig, a kellemes környezetben pedig akár még a laptopot felcsapva, egy fekete Le Piantagioni kávé, és egy szelet házi sajttorta társaságában dolgozni is lehet kicsit.

image00001

Szinte lehetetlen elmenni innen üres kézzel, a kínálatból biztosan beférkőzik a papírtáskába egy-két üvegcse szarvasgombás olaj, vagy néhány csatosüvegben még a palackozás után is folyamatosan érlelődő Etyeki kézműves sör. Ráadásul vissza-visszatérni is megéri, hiszen egyre gyakoribbak a tematikus gasztro estek és kóstolók, a Deli Gourmet Estek.

image00007

A Frankel Delikát a tulajdonosok saját szavaival leírva:

?Delikát bolt vagyunk a szó hagyományos, eredeti értelmében, ahol kiváló minőségű élelmiszereket lehet vásárolni, s a belőlük készített finomságokat elfogyasztani. Ha ízlett valami, minden hozzávalót meg tudsz venni, hogy otthon is elkészíthesd, s ha megtetszett egy alapanyag, szívesen megmutatjuk, mi milyen ételt gondoltunk belőle. Helyben sütött pékárú, ültetvényes kávé, természethű borok – dugódíj ellenében akár ott fogyasztásra is -, szarvasgombás ínyencségek, kézműves sajtok, kisüzemi húsféleségek, pástétomok, lekvárok, szörpök, ivólevek, friss tészták, gombakészítmények, házi torták, szendvicsek, napi leves, pohárételek és jéghideg kézműves sör a csapon.?

Facebook

Címkék: Frankel Delikát, gasztro, kézműves sör, prosecco, sajt

← Budapesti étterem a The New York Times 2017-es listáján KÉS-VILLA-BUDA ? Összefogás a budai vendéglátásért →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!