Montes Alpha Syrah 2011

Az újvilággal kapcsolatban (és főleg azokkal a borokkal kapcsolatban, amelyek el is jutnak Európába) az embernek lehetnek fenntartásai, de az is jól esik, ha tudom, mire számíthatok és azt meg is kapom.

Chile, Colchagua-völgy. Felső kategóriás dugó, szerintem remek design. Kitöltve sötét, fiatalosan lilás színű. Illatában eukaliptusz, ibolya, keleti fűszerek és az elmaradhatatlan cassis, főleg dzsem formájában, nem igyekszik átvenni a vezető szerepet. Inkább szofisztikált, mint klisés.

Montes-Alpha-2011

A korty vastag – főleg a sok, de csiszolt tannin tűnik fel, viszont meglepően jó savak tartják, így nem lesz zavaró, ezzel pár évet még simán kihúz. Alkoholja nem keserít, az aromák főleg az erdei gyümölcsös vonalat erősítik, kis édesfűszerrel. Lecsengése hosszú, dzsúzos, ugyanakkor jó ivású bor marad. A Montes Alpha Syrah 2011 négy csillagot kap.

Hozzászólások

  1. mondta

    Nálunk is ma jött ki: MONTES Alpha Syrah 2011 (Chile)
    A közönségkedvenc. Amit elöljáróban tudni kell róla: syrah (90%) egy kis cabernet sauvignonnal (7%) és viognier-vel (3%) – utóbbit virágossága miatt gyakran házasítják a Rhone északi részén is syrah-val – mindegyik szőlő Cochagua-völgyből, gránittalajról. Grapefruit és bodzaszörp. Szeder és ibolyavirág. Étcsoki és bőrösség. Sűrű, gazdag, kidolgozott test, jó alkohol, jó savak, karamellkrémes kedvesség, harapható gyümölcsösség és frissen őrölt bors, nem feledve ezt sem. 89-90 pont, ****+ – See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/borsorlovel_a_gyumolcsosben#sthash.X0LSb9UT.dpuf

Minden vélemény számít!