Nagy Egri Borműhely kóstoló

Idén ősszel egy különleges kóstolóra hívják az Egri Borműhely tagjai a borkedvelőket. A borokat a legautentikusabb helyszínen, annak születési helyén kínálják majd egy széles kínálatot felvonultató sétálókóstoló és két izgalmas mesterkurzus keretében. 

A Nagy Egri Borműhely Kóstolót október 23-án rendezik meg Egerszalókon. A program során a borászok mind a kedvenc boraikat válogatták össze, a mesterkurzusokra pedig ritka, sokszor a piacon már el sem érhető tételekkel készülnek. A rendezvényen az alábbi pincészetek borait lehet majd megkóstolni: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet.

A 14 és 21 óra között zajló sétálókóstolóra minden pincészet négy borral érkezik. A borvidék két legfontosabb bora, az egri bikavérek és az egri csillagok mellett a pezsgőrajongók is megtalálhatják kedvenc egri buborékjaikat, de ott lesznek a borvidék olyan jellegzetes szőlőfajtái is, mint a kadarka, a kékfrankos vagy a leányka, és persze a világfajták kedvelőinek is lesz majd miből válogatniuk.

242755078_848740919152652_7144329684773301963_n

Azoknak, akik komolyabban elmélyülnének az egri borok világában, két mesterkurzussal is készülünk. 16 órától régi évjáratok, különleges tételek kerülnek a poharakba több olyan borral, amely az üzletek polcain már nem elérhetőek, valamint kevéssé ismert, egyedi kuriózumokkal. A 18 órától kezdődő „A legfontosabb egri bor: egri bikavér” mesterkurzuson pedig alaposan elmélyedünk ebben a bortípusban, amely a legtöbb izgalmat adja ma az egri borászoknak is.

Az esemény borsoráról és az online jegyvásárlásról IDE kattintva tájékozódhatsz, a Facebook-eseményt ITT találod.

Minden vélemény számít!