• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

2019-07-17 ● Kodela Mia

18 ország pezsgőit, köztük hazai tételeket is díjaztak a legrangosabb nemzetközi pezsgőversenyen, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2015 Magnum aranyérmet, három további magnum palackban érlelt pezsgőjük ezüstöt kapott. 

A CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) egyedülálló a nemeztközi borversenyek között, a zsűriben az alapító Tom Stevenson mellett neves pezsgőspecialisták szerepelnek, akik két hét alatt kóstolják végig a teljes mezőnyt Kentben. Az értékelés vakon, régiónként és stílusonként történik.

A verseny célja, hogy kizárólag a világ legjobb pezsgőit díjazzák, így ennek megfelelően csak arany- és ezüstérmeket hirdetnek ki. Idén harmadával nőtt a nevezések száma, 18 ország került fel az éremtáblázatra és rekordszámú, összesen 185 arany és 212 ezüst született.

Brut Classic Magnum 2015

A somlói Kreinbacher Birtok ötödik éve indul a megmérettetésen, ahol Brut Classic 2015 Magnum pezsgőjük az aranyéremmel megismételte tavalyi sikerét. A furmint és chardonnay házasításából készített, több mint három évig érlelt tradicionális pezsgőt már 2018-ban is kiemelkedőnek találták a bírák, az akkor még bevezetés előtt álló pezsgő a Best Hungarian Future Release kategóriagyőztes címet is kiérdemelte.

A három további ezüst egyikét a Kreinbacher most debütáló, Rosé Brut 2016 Magnum pezsgője kapta. A Birtok legelső, magnum palackban érlelt roséja kapcsán a szakértők kiemelték fiatalos, gyümölcsös karakterét. A 2016-os évjáratból a Kreinbacher két másik pezsgője is ezüsttel végzett: a Brut Classic 2016 Magnumot és a Prestige Brut 2016 Magnumot min. 2,5 év hosszú érlelés után mutatja majd be a Birtok.

Címkék: CSWWC, hampagne és Pezsgő Világbajnokságon, Kreinbacher, Kreinbacher Birtok, pezsgő, Somló

← Borszerda egri borokkal Nagy Egri Borműhely kóstoló →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Áprilisban kékfrankos

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Tavaszi programok Egerben



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!