Norman Foster vezeti a Chateau Margaux átépítését

A világ legpatinásabb pincészeteinek egyike a bordeaux-i Chateau Margaux. Ezért nem is meglepő, hogy a világ egyik legnagyobb hírnevének örvendő építésze,  Lord Norman Foster tervezi meg a borászat új pincéit és vezeti az átalakítást.

Az 1855-ös, premier cru borászat előtt Lord Norman Foster többek között olyan kisebb munkákkal büszkélkedhet, mint a berlini Reichstag vagy a párizsi Millau Viaduct, na meg persze a jól ismert uborka a londoni Cityben.

A tervek között szerepel egy új földalatti palackos érlelő és trezorrendszer és egy új borászati rész, melynek lényege, hogy így a hetvenes évek óta először készülhetnek a birtok egyazon részén a fehér és vörös borok is. Ezen kívül átalakítások is lesznek, látogatóközpontot hoznak létre a birtokon.

A Chateau Margaux-nál azóta nem változtattak semmit, hogy 1810-ben megépült a birtok nagy része. Akkor a kor egyik legelismertebb építésze, Louis Combes volt a tervező. A munkálatok a legnagyobb körültekintéssel zajlanak, mivel az épületegyüttes nemzeti műemlék, ezért az új terveknek rengeteg előírásnak kell megfelelniük. Idén szeptemberben kapták meg az építési engedélyeket, jövő áprilisban kezdődik az átalakítás.

Minden vélemény számít!