• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

51 pohár egy kézben

2012-11-07 ● Kántor Endre

Egy brit sommelier döntötte meg az eddigi világcsúcsot az egy kézben tartott borospoharak számát tekintve. Philip Osentonnak 51 borospoharat sikerült megtartania, az előző rekord 39 pohár volt.

Ezek szerint sommelier-knek nem csak szaktudásban vagy kóstolásban rendeznek világbajnokságot. Az is komoly vetélkedés tárgya, hogy egyszerre hány poharat tud valaki egy kézben megtartani.

Az idei pohártartási bajnokságot a 43 éves Kínában, Pekingben dolgozó Philip Osenton nagy fölénnyel nyerte meg. A jelenleg bortanácsadóként dolgozó brit az 51 db egy kézben tartott borospohárral valóban kiérdemelte a pohárnok elnevezést.

Az AFP hírügynökségnek nyilatkozó Philip Osenton azt mondta: már karrierje kezdetén több tucat poharat kellett folyamatosan ide-oda vinnie a londoni Ritz és Savoy szállodákban, és ez adta meg a megfelelő alapozást a mostani világcsúcshoz.

Amikor a Ritzben sommelier-ként dolgoztam, reggeli és ebéd között kellett 140 terítéket felpoharaznom, ami terítékenként 2 poharat jelent, mondta Osenton. 280 poharat kellett tehát viszonylag rövid idő alatt kivinnem, tette hozzá.

Első próbálkozásra Osentonnak 45 poharat sikerült megkaparintania, már ez is elég lett volna az új csúcshoz, de másodszorra 51 pohárral is sikerült a mutatvány. A poharakat bal kezében tartotta meg, ahogy a képeken is látszik, tudományos alapossággal, egymásra pakolva őket.

Az előző, 39 borospoharas rekordot egy fülöp-szigeteki, Barcelonában dolgozó sommelier állította be 2007-ben.

Címkék: Philip Osenton, pohártartás, rekord, sommelier, világcsúcs, világrekord

← A brunello is saját okostelefon-alkalmazást kapott Norman Foster vezeti a Chateau Margaux átépítését →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!