Orbán Pince Küvélet 2010

Az átgondolt arculattal és fajtaszerkezettel piacra törő pince alap házasítása egy nehéz évből. „Küvé-élet”, vagy “küvé lett” az 50% szürkebarát, 40% chardonnay és 10% tramini?

Illata szürkebarátosan medvecukros, aztán törkölyös-ánizsosba hajló alkoholtúlzást mutat. A háttérben kedves fodormenta, pici mineralitás és kamillavirág. Szép lenne, de az alkohol nagyon adja az ívet sajnos.

A korty savvezérelt, az alkohol itt is tol egy picit, de nem durva az illat után. Közepesen testes bor, aromáit illetően a savak miatt főleg citrusfélékre, zöld gyümölcsökre asszociálok, néha szinte pezsgős karakterű. A honlapon ez áll: “Markáns, merész vezetésű, enyhén rusztikus ízek, fénylő, villanó, enyhén vágó savpályán vezetve. Fajtaösszetétele szerint a  2010-s pincelenyomat.” Ezzel nem is vitatkoznék. Három csillag.

Hozzászólások

  1. Fater mondta

    Kösz a linket! Fontos tudni, hogy a SLUKK!-ban 5 pontos rendszerben “dolgozunk” és nem a bor objektív minőségére, hanem ár-érték arányára helyezzük a hangsúlyt. ps: hasonló véleményen vagyunk a Kőtengert illetően is

Minden vélemény számít!