Orbán Szürkebarát 2009 – Szép az ici-pici lékiütő, lékiütő…

Orbán Gergő első bora (a Kőtenger Chardonnay 2009) ezüstöt nyert a Chardonnay du Monde-on, ami nem rossz entrée. Itt a második bor, mely még szebb, mint az első.

Pink reflexeket vető közepes aranysárga, intenzív, érett gyümölcsillatú, jó balanszú bor határozott édességgel (a chardnak is édes karaktere volt). A háttérben a hordó halk vaníliájával, és, ami legfőbb erénye, a mókás szesz (15 % ) nem lóg ki, nem bánt és csíp, mert jó a bor, magas értékek vidám és kerek egyensúlya vibrál benne, vmint tipikusan olyan, ami női szíveknek is kedves.

orban_szurkebarat_2009

A magas alkoholt a bárzsingodban megjelenő kellemes melegségen és az agykérgedben megjelenő ismerős lebegésen érzed, nem azért, mert a szesz kilóg és szúr. Állati jó a website, ritka informatív, itt találkozhatni a remek lékiütés szóval, ahogy tiszta és egységes a modern címke is, csak így tovább. A lékiütés az, amikor a léknél az ember beleüti e lékbe a társát, vagy a kés nyelével addig abuzálja a halat, amíg az eszméletét veszejti illetve amikor kiveri az ember lét a szőlőből, abbahagyom. 1200 palack készült belőle, 2200-2500 Ft-ért kapható, ami nálunk 4 csillag.

Minden vélemény számít!