Országos Laposa Pezsgő premier hétvége június 20-21-én!

Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. 

A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, majd indult a kísérletezés. A prosecco készítésben és a metodo martinotti eljárás elsajátításában Luca Antiga, számos olasz Prosecco pince tanácsadója nyújtott segítséget.

Első körben 2 pezsgő készült, egy furmint és egy szürkebarát alapú, melyek premierje június 20-21-én lesz!

• A Laposa Birtokon brunchal, közös pezsgőbontással, üzemlátogatásokkal, a frissTeraszon pezsgő pop party-val, a Hableányban külön erre a hétvégére megalkotott menüvel készülnek.

• Ezen a hétvégén és a következő hónapban országszerte számos kiemelt étteremben lehet majd poharazva kóstolni a Laposa Pezsgőket, ezeknek listája a sajtóanyag végén található. Ezekben az éttermekben 1 hónapig, június 20-július 20-ig poharazva kóstolhatók a Laposa pezsgők.

LAPOSA PEZSGŐ BRUT – Furmint alapú pezsgő
„A Furmint egy igazi felfedezés. A nagyon kellemes cédrus és ananász illat után érkezik egy kis sósság, ami a savakkal kiegészülve elegánssá és határozottá teszi a pezsgőt. Mindig kell még egy pohárral!” – Luca Antiga

LAPOSA PEZSGŐ EXTRA DRY – Szürkebarát alapú pezsgő
„A Szürkebarát lágy és elegáns. Az illatok fehérvirágokra emlékeztetnek, a zamat pedig tagadhatatlanul badacsonyi. Mindkét pezsgő buborékjai nagyon kellemesek és finomak, de a pohárban is csodásan mutatnak.” – Luca Antiga.

LaposaPezsgő_Országos_Cover

„A tartályos erjesztésű pezsgőkészítés igazi mérnöki kihívás és nem egyszerű feladat. Számomra az alkotás és a precizitás találkozása. Régen voltam ennyire izgatott a pincében, mint az idei évben – persze ennek az új borászati üzem is az egyik oka. Nálunk az egész család rajong a pezsgőkért. A pezsgőkészítés számomra olyan feladatot jelentett, amely motivált, hogy új dolgokat ismerjek meg és fejlődjek. Minden percét élveztem és szívtam magamba a tudást. 6 pincészetnél voltam gyakornok Prosecco régióban és többször magánúton is jártam arra, hiszen csodálatos vidék. Szaktanácsadónkkal, Luca-val nagyon jó együtt dolgozni. Hálás vagyok neki, hogy megvitathatom vele a szakmai kérdéseket, hiszen a prosecco készítés központjában él és dolgozik.” – idézi fel az elmúlt időszakot Laposa Zsófi.

„Egy közös ismerősön keresztül jutottam el Badacsonyba, de akkor már sokat hallottam erről az izgalmas borászatról, ami az olasz szakemberek szerint is kiváló fehérborokat készít. Egy olyan szenvedélyes kollégával pedig, mint Zsófi, nagyon élvezetes a közös munka. Karakteres pezsgők születtek, telt ízvilágúak és elegánsak, szép savszerkezettel. Nagyon összetettek, igazi felfedezés mindkét tétel. Nem akartuk a proseccot lemásolni, a cél az volt, hogy a közös szakmai munka során különleges magyar pezsgők szülessenek, olyanok, amik beleillenek a Laposa Birtok stílusába.” – mondja a Laposa Birtok tanácsadója, Luca Antiga a közös munkáról.

A PREMIER HÉTVÉGE PROGRAMJAI A LAPOSA GASZTROBIRTOKON 2020. június 20-21.

• LAPOSA BIRTOK terasz: AZ ELSŐ PEZSGŐ felbontása!!! (limitált résztvevő szám)
Június 20. szombat 10:00: Pezsgős Brunch és premier Laposa Zsófival és Bencével a birtok teraszán.

• HABLEÁNY Június 20-21. – 3 fogásosdegusztáció (ebéd/vacsora), a pezsgőhöz komponálva: 3 fogás + két pohár pezsgő és egy pohár Zeus a desszerthez

Június 20. 17:00 és 19:00 Üzemlátogatás: Hogyan készül a Laposa pezsgő? – Idegenvezetés és kóstoló Laposa Zsófival. A 17 órai üzemlátogatásunk betelt, a 19 óraira vannak még szabad helyek!

• FRISS TERASZ – Június 20. délutáni matiné és PezsgőPopParty a frissTeraszon (16:00-22:00)

A LAPOSA PEZSGŐ ORSZÁGOS PREMIER RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEI ÉS BORBÁRJAI:

Budapesten:
DiVino
MazelTov
Jardinette
Alessio Café and Restaurant
Pannonia Gasztrohajó
Búsuló Juhász
Két Szerecsen Bisztró és Kávéház
InterContinental Budapest
Haris Park
Kóstolom Borbár

Vidéken:
Laposa Gasztrobirtok: Laposa Birtok terasz, Hableány, frissTerasz, Szőlőhegy Bisztró
SVÉTasztal
Erhardt Étterem (Sopron)
Lamaréda Étterem (Győr)
Gusto13 (Veszprém)
Rosinante Fogadó és Étterem (Szigetmonostor)
PalKonyha Panzió, Speiz (Palkonya)
67 Sigma Étterem (Székesfehérvár)
Zip’sBrewhouse (Miskolc)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Platán (Tata)
Jankovich (Rácalmás)
Kistücsök (Balatonszemes)
MalaGarden (Siófok)
Mi A Kő (Köveskál)
Aura Hotel (Balatonfüred)
BL YachtClub (Balatonlelle)
Tölgyes Kúria (Rizapuszta / Badacsony)
Pláne Badacsony borterasz (Badacsonytomaj)
Vánkos (Badacsonyörs)
Kikötő Étterem (Szigliget)
Halászkert (Balatonfüred)
Konyha-Kert Bisztró és Bár (Balatonszepezd)
Villa Delikát (Balatonfüred)

Minden vélemény számít!