Schieszl Sauvignon Blanc 2014

Ráncfelvarrás utáni designnal és friss, ropogós zamatos savblanc-al jelentkezett a budakalászi Schieszl 2014-es évjáratában. Palackba zárt nyár az esős őszi napokra is.

Schieszléket tán inkább vendéglátásukról ismerheti a fővárosi és környéki közeg, de egyrészt korábban már megénekeltem Cserszegi fűszeresüket, másrészt, aki a budakalászi sváb családi vendéglőbe egyszer kijut, az biztosan emlékezni fog boraikra is (a vadas marhapofa mellett.)

Schieszlék nemrég arculatot váltottak, ez a borcímkéken is látszik, visszafogott minimalista S-betű került a palackokra, beleértve a mustot és szörpöket is. Na de vissza a sauvignonhoz: a 2013-as évjárat olyan brutális lett, hogy hordóban kellett érlelni, abból egy nagytestű 15-ös alkohollal rendelkező cucc lett, fával, extrakttal, mindennel.

Schieszl Sauvignon Blanc 2014 - borravalo.hu

Na, a 2014-es ennek totális ellentéte, ahogy ezt a vidám zöld csavarzárral ellátott palack is előre hirdeti. Kibontva friss fehérhúsú gyümölcsök, alma, őszibarack, és némi virág érezhető. Kortyra is alapvetően ezek jönnek. Annyiban érezni, hogy köze van a 2013-ashoz, hogy nem az egres-frissen vágott fű vonal a jellemző ízben sem, hanem inkább az érett alma-körte, citrusok és trópusi gyümölcsök uralkodnak a virgonc savakon és közepesbe hajló testen. Az ára alapján sikerült egy újabb best buy-t alkotni, amit én ősszel is szívesen bontok majd meg. 4 csillag.

Minden vélemény számít!