Szekszárdi túlsúly

Megvan az idei öt jelölt az idei Év Borásza díjra, adta hírül a Magyar Bor Akadémia. Bár nagy meglepetés nincs, 2011-ben is nehéz a döntés, az öt legtöbb jelölést kapott borász közül négy tavaly is ott volt a listán, ötödiknek pedig Heimann Zoltán került a listára, ezzel szekszárdi túlsúly lett.

A Magyar Bor Akadémia szélesítette azok körét, akik leadhatták jelölésüket arra vonatkozóan, hogy ki legyen az Év Bortermelője 2011-ben. Az elmúlt években kifejezetten a borász szakemberek, szakmabeliek, étteremvezetők, chefek, sommelier-k véleménye számított, tavaly azonban jelentősen szélesedett a kör: a legismertebb borszakmai magazinok 100-100 előfizetője is leadhatta voksát. Idén pedig már a borkedvelők, borfogyasztók egy része is jelölhetett, a lehetőség bárki számára adott volt a Budavári Borfesztivál Facebook oldalán.

Az idén az 5 legtöbb jelölést kapott borász közül 4 már tavaly is a listán volt, a tavalyi nyertes Légli Ottót Heimann Zoltán váltotta fel. Így a lista: Áts Károly, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva, Heimann Zoltán és Vida Péter.

Rögtön lerí, hogy Szekszárd nagy kedvenc lett a borvidékek között. A megmérettetés második fordulójában a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki legyen 2011. Év Bortermelője, az eredményt december 2-án közlik.

Minden vélemény számít!