James Cameron is borász lesz

James Cameron, a neves filmrendező is borászatot vásárolt. Többek között a Nyolcadik utas a halál, a Terminátor, a Titanic és az Avatár rendezője a Beaufort Vineyard and Estate Winery tulajdonosa lett.

A pincészet a nyugat-kanadai Brit Columbia tartományban, a Vancouver-sziget öblének partján, a Comox-völgyben található. A terület gyakorlatilag északi folytatása az Oregon-Washington állam tengelynek, borai stílusát tekintve. A Beaufort rövid múltja ellenére patinásnak tekinthető pincészet, a vételt már korábban bejelentették, de akkor még nem árulták el, hogy ki a vevő.

James Cameron

A szűkszavú közlemény  szerint James Cameron folytatni kívánja azt a munkát, amit a pincészet két alapítója, Susan és Jeff Vandermolen 2006-ban elkezdett. Emellett azonban azt is közölték, hogy Cameron több területet is felvásárolt a Comox-völgyben, és nagy tervei vannak.

James Cameron filmes munkája mellett környezetvédelmi aktivista és hobbi oceanográfus is. Francis Ford Coppola után ő a második komoly hollywoodi rendező, aki a borászkodás ösvényére lép.

Minden vélemény számít!