• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Destillata: 120 magyar érem

2011-03-17 ● Kántor Endre

Kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen a magyar főzdék. 12 ország, 171 – 24 magyar ? főzde, 1560 minta. Összesítettben harmadikok lettünk. Több különlegesség is elismerésben részesült, így az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarka seprő- és medvehagyma, és a bronzérmes kávé és sajmeggyvirág párlatok.

Bad Ischlben rendezték meg a Destillatát, a magyarok összesen 120 éremmel tértek haza, összesítésben a harmadik helyet értük el. A legtöbb, 14 érmet az Agárdi Pálinkafőzde kapta, a Zimek Manufaktúra sem maradt le sokkal, ők 13-at hoztak el. A Vitalis Kft. (Márton és lányai pálinkái) Magyar Kajszi Barack pálinkáját díjazták az Év Pálinkája címmel.

Az 1992 óta megrendezett Destillata nemzetközi párlatversenyen idén 12 országból 171 főzde indult 1560 mintával. A pályázók közül Ausztria nyerte el a legtöbb elismerést, 558 éremmel, őket a 311 díjat bezsebelő németek követték. A 120 magyar díjból 11 arany, 44 ezüst és 65 bronzérem.

A 2011-es Destillata versenyen az új résztvevőként induló magyar főzdék 34 éremmel járultak hozzá a hazai sikerekhez. Közülük kiemelten szerepelt Etyeki Czimeres pálinkáival a Pap és Pap Kft., összesen 10 éremmel (2 arany, 3 ezüst, 5 bronz), a Tuzséri Pálinka Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt. 7, a Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft. pedig 6 éremmel.

A Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde két bronzérmes (Bio Vadkörte és Gönci Barack) pálinkái mellett, a speciális termékcsoportba tartozó likőr (kizárólag kivonatolás útján vagy gyümölcslé felhasználásával készített termék, amely min. 15% alkoholt és min. 100 g/l cukrot tartalmaz) kategóriában a főzde Marcipán Likőrje arany-, a Csokoládé ízű Tejszín Krémlikőrje pedig bronzérmes lett.

A bírák ez alkalommal is díjjal jutalmaztak párlat- és pálinka különlegességeket, mint például a Nemzetgyőztes Agárdi Pálinkafőzde ezüstérmes Kadarka seprőpárlatát. Az újdonságként szereplő, különleges minták közül elismerésben részesült még a Zimek Manufaktúra aranyérmes Kései meggy és szőlő vegyespálinkája, a szintén aranyérmes Kömény-, a bronzérmes Kávé- és Sajmeggyvirág párlatai, valamint a Brill Pálinkaház Kft. ezüstérmes Medvehagyma párlata.

Éremtábla a magyar indulókról:

Agárdi Pálinkafőzde: 1 arany, 7 ezüst és 6 bronz
Zimek Manufaktúra ? Treffpunkt GAR 2000 Kft.: 2 arany, 4 ezüst és 7 bronz
Pap és Pap Kft. ? Etyeki Czimeres Pálinkák: 2 arany, 3 ezüst és 5 bronz
Vitalis Kft. ? Márton és lányai pálinkák: az Év Pálinkája = 1 arany, 4 ezüst és 5 bronz
Brill Pálinkaház Kft.: 1 arany, 4 ezüst és 3 bronz
Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.: 1 arany, 3 ezüst és 5 bronz
Johanna Kft. ? GUSTO Pálinkák: 1 arany és 3 bronz
Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde: 2 bronz; likőr kategóriában 1 arany és 1 bronz
Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra: 4 ezüst és 1 bronz
Tuzséri Pálinka Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt.: 3 ezüst és 4 bronz
Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft.: 3 ezüst és 3 bronz
Gombosi Pálinkafőző Kft.: 2 ezüst és 4 bronz
Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.: 2 ezüst és 2 bronz
Kőkötő Kft. ? Thummerer pálinkák: 2 ezüst és 1 bronz
Speciál Mobil Kft.: 1 ezüst és 1 bronz
VÁRDA-DRINK Zrt.: 1 ezüst és 1 bronz
Spirits ? 68 Kft. Nobilis Pálinka: 3 bronz
Tarpa Manufaktúra Kft.: 3 bronz
Pelle Párlatház Kft.: 2 bronz
Hunnium Kft.: 2 bronz
Arany Kapu Borászati Melléktermék Feldolgozó Zrt.: 1 arany
Olasz Krisztina: 1 ezüst
Márkházi Pálinkafőző Társaság Kft.: 1 bronz

Címkék: Agárdi Pálinkafőzde, arany, aranyérem, Brill Pálinkaház, destillata, Etyeki Czimeres, Márton és lányai, pálinka, párlat, Prekop Pálinkafőzde, Rácz és Rácz, Tuzséri Pálinka, zimek manufaktúra

← Dupláztak a kínaiak Borral az elmebaj ellen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!