• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Destillata: 120 magyar érem

2011-03-17 ● Kántor Endre

Kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen a magyar főzdék. 12 ország, 171 – 24 magyar ? főzde, 1560 minta. Összesítettben harmadikok lettünk. Több különlegesség is elismerésben részesült, így az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarka seprő- és medvehagyma, és a bronzérmes kávé és sajmeggyvirág párlatok.

Bad Ischlben rendezték meg a Destillatát, a magyarok összesen 120 éremmel tértek haza, összesítésben a harmadik helyet értük el. A legtöbb, 14 érmet az Agárdi Pálinkafőzde kapta, a Zimek Manufaktúra sem maradt le sokkal, ők 13-at hoztak el. A Vitalis Kft. (Márton és lányai pálinkái) Magyar Kajszi Barack pálinkáját díjazták az Év Pálinkája címmel.

Az 1992 óta megrendezett Destillata nemzetközi párlatversenyen idén 12 országból 171 főzde indult 1560 mintával. A pályázók közül Ausztria nyerte el a legtöbb elismerést, 558 éremmel, őket a 311 díjat bezsebelő németek követték. A 120 magyar díjból 11 arany, 44 ezüst és 65 bronzérem.

A 2011-es Destillata versenyen az új résztvevőként induló magyar főzdék 34 éremmel járultak hozzá a hazai sikerekhez. Közülük kiemelten szerepelt Etyeki Czimeres pálinkáival a Pap és Pap Kft., összesen 10 éremmel (2 arany, 3 ezüst, 5 bronz), a Tuzséri Pálinka Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt. 7, a Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft. pedig 6 éremmel.

A Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde két bronzérmes (Bio Vadkörte és Gönci Barack) pálinkái mellett, a speciális termékcsoportba tartozó likőr (kizárólag kivonatolás útján vagy gyümölcslé felhasználásával készített termék, amely min. 15% alkoholt és min. 100 g/l cukrot tartalmaz) kategóriában a főzde Marcipán Likőrje arany-, a Csokoládé ízű Tejszín Krémlikőrje pedig bronzérmes lett.

A bírák ez alkalommal is díjjal jutalmaztak párlat- és pálinka különlegességeket, mint például a Nemzetgyőztes Agárdi Pálinkafőzde ezüstérmes Kadarka seprőpárlatát. Az újdonságként szereplő, különleges minták közül elismerésben részesült még a Zimek Manufaktúra aranyérmes Kései meggy és szőlő vegyespálinkája, a szintén aranyérmes Kömény-, a bronzérmes Kávé- és Sajmeggyvirág párlatai, valamint a Brill Pálinkaház Kft. ezüstérmes Medvehagyma párlata.

Éremtábla a magyar indulókról:

Agárdi Pálinkafőzde: 1 arany, 7 ezüst és 6 bronz
Zimek Manufaktúra ? Treffpunkt GAR 2000 Kft.: 2 arany, 4 ezüst és 7 bronz
Pap és Pap Kft. ? Etyeki Czimeres Pálinkák: 2 arany, 3 ezüst és 5 bronz
Vitalis Kft. ? Márton és lányai pálinkák: az Év Pálinkája = 1 arany, 4 ezüst és 5 bronz
Brill Pálinkaház Kft.: 1 arany, 4 ezüst és 3 bronz
Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.: 1 arany, 3 ezüst és 5 bronz
Johanna Kft. ? GUSTO Pálinkák: 1 arany és 3 bronz
Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde: 2 bronz; likőr kategóriában 1 arany és 1 bronz
Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra: 4 ezüst és 1 bronz
Tuzséri Pálinka Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt.: 3 ezüst és 4 bronz
Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft.: 3 ezüst és 3 bronz
Gombosi Pálinkafőző Kft.: 2 ezüst és 4 bronz
Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.: 2 ezüst és 2 bronz
Kőkötő Kft. ? Thummerer pálinkák: 2 ezüst és 1 bronz
Speciál Mobil Kft.: 1 ezüst és 1 bronz
VÁRDA-DRINK Zrt.: 1 ezüst és 1 bronz
Spirits ? 68 Kft. Nobilis Pálinka: 3 bronz
Tarpa Manufaktúra Kft.: 3 bronz
Pelle Párlatház Kft.: 2 bronz
Hunnium Kft.: 2 bronz
Arany Kapu Borászati Melléktermék Feldolgozó Zrt.: 1 arany
Olasz Krisztina: 1 ezüst
Márkházi Pálinkafőző Társaság Kft.: 1 bronz

Címkék: Agárdi Pálinkafőzde, arany, aranyérem, Brill Pálinkaház, destillata, Etyeki Czimeres, Márton és lányai, pálinka, párlat, Prekop Pálinkafőzde, Rácz és Rácz, Tuzséri Pálinka, zimek manufaktúra

← Dupláztak a kínaiak Borral az elmebaj ellen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!