• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

2011 sem volt rossz év a pezsgőgyártóknak

2012-01-03 ● Kántor Endre

A francia pezsgőgyártók 2011-ben is növelték forgalmukat. A Moet & Chandon, Mumm & Co eladásai az elmúlt évben 3,5%-kal emelkedtek.

A pezsgők forgalma Brazíliában, Kínában és az USA-ban is nőtt, mindhárom piacon szívesebben ittak pezsgőt a fogyasztók. Becslések szerint a champagne-házak értékesítése 330 millió palack volt, ez pedig a 2007-ben beállított 339 millió palackos rekord közelében van.

A következő két évben csökkenés volt tapasztalható, 2008-ban és 2009-ben 5%-os kiesést tapasztaltak. 2010-ben már növekvő pályára állt az értékesítés, 9%-os pluszt produkáltak éves szinten. A kilátások továbbra is jók: az elkövetkező 3 évben éves szinten 2%-os növekedést várnak.

Címkék: Champagne, fogyasztás, pezsgő, piac

← 50 ezer euróért vettek bort egy párizsi reptéren Ízesített borok készítésére támogatást nyert a Kőporos →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!