• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

2HA Tabunello 2009

2011-06-07 ● Kántor Endre

Brunello-t csak Toszkánából, ez lenne az alaptézis. Az elnevezés a világ más részein „tabu”.

De azért Török Csaba szent helyen mégis ültetett 2006-ban 0,4 hektár sangiovese grossót, a belőle szűrt bor aktuális évjáratát pedig a Radovin bocsátotta rendelkezésünkre.

Csaba a honlap szerint a Montalcinoban is használt klónt ültette, 60 dkg/tőke brutál terméskorlátozással. Szüret október közepén, a bornak meg tizennégy hónap barrique-ban. Kissé opálos, jó szándékkal ?szűretlen? szín. Illata full-full pinot noir földességgel, leveshússal, szamócával, némi csokoládéval. Szájban is ez a puha, főtt húsos karakter mutatkozik ásványos ?Szent György-hegyes? háttérrel és nekem kissé éles savakkal, magas extrakttal. A test közepes, ahogyan a hossz is, az alkoholérzet pedig a deklarált 13,5% ellenére kissé magas. Még erősen fejlődésben lévő, fiatal bor, fektetni javaslom. Nem olcsó (5000Ft körül van a polcon) és jelen állapotában nehezen megközelíthető, ezért most három csillag. (A durván jó kép a pince promója.)

Címkék: 2009, 2HA, 3 csillag, Badacsony, Balaton, Sangiovese, sangiovese grosso, Szent György-hegy, török csaba, Toscana

← Bakonyi Csavargó 2010 Félúton a csúcsra →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!