Egy kaliforniai borászat is követi az előtte járókat és az óceán fenekén érleli borait. Úgy tűnik, egyre többen győződnek meg arról, hogy ez a tuti módszer.
Korábban már beszámoltunk róla, hogy beindult a tengeralatti érlelő biznisz azzal, hogy egy francia pince is elkezdte a víz alatt érlelni borait. Most egy kaliforniai borászat döntött úgy, hogy belevág a habok alatti tárolásba.
Míg sokan meg vannak arról győződve, hogy ez a tuti módszer, élünk a gyanúperrel, hogy ebben nagyobb a marketing szerepe, mint az érlelésé. Az biztos, hogy valahol meg kell majd fizetni a módszer nem éppen olcsónak tűnő árát.
A Napa-völgyi Mira Winery az USA-ban elsőként, Dél-Karolina partjaitól, Charleston városától nem messze, az óceánban találta meg a megfelelő helyet. A borokat külön erre a célra kialakított ládákban eresztik a habok alá.
A borászat szerint a víz hőmérséklete, a ringó mozgás és a víz alá bejutó fény mennyisége mind jó hatással lesz az érési folyamatra.