• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Grizzly lesz az olaszrizling nemzetközi neve

2014-04-01 ● borravalo.hu

Nemzetközi offenzívára készül a Vidékfejlesztési minisztérium. Az olaszrizlinget kulcsfontosságú exportpiacokon nemzetközi sztárral hirdetik, felhívják a figyelmet a minőségi magyar borra és a magyar virtusra is.

Régóta jelent problémát a magyar borászatnak, hogy a legelterjedtebb hazai fehér szőlőfajtának nagyon megtévesztő neve van: se nem olasz, se nem rizling. Pedig az olaszrizling lehetne a minőségi, jó árérték arányú belépő borunk a nemzetközi piacra, ebben a szakma egyetért. Az osztrákok hasonló problémával küzdöttek meg pár évvel ezelőtt a grüner veltliner kapcsán: ebben a formában lehetetlen volt marketingelni az egyébként sikerre szánt, a pinot griggio trónkövetelőjeként fellépő bort. A ?Groovy? név végül sikerre vezetett. Most, ezen példán felbuzdulva a Vidékfejlesztési minisztérium nagy ívű külföldi marketingakciót tervezett meg az olaszrizling népszerűsítésére. A fajtát és a belőle készülő bort Hungarian Grizzly néven dobjuk piacra.

A Borbíráló Bizottság tagjaiból és a neves marketingszakemberekből, borújságírókból, sommelier-kből, növény- és állatvédelmi szakemberekből álló csoport hat havi munkájának eredményét mutatta be tegnap, Budapesten. A munkacsoport elnöke, Digalluszné Dr. Savas Etelka elmondta: a munka során több ötlet is felmerült az olaszrizlingre. Ezek közül végül az Vin d?OR és a Grizzly maradt versenyben. Míg a Vin d?OR nagyon arisztokratikus név, addig ugyancsak félreérthető, mondta a munkacsoport vezetője: sokan a franciás áthallás miatt lennének bajban, sokan pedig Tokaj-hegyaljára, a tokaji borra, mint a borok királyára asszociálnának a folyékony aranyról ? ezt pedig nem szeretnénk, mondta Digalluszné Dr. Savas Etelka. Így maradt a frappáns, divatos Grizzly, tette hozzá a szakember.

A Hungarian Grizzly kampánya jövő hónapban indul a legfontosabb nyugati és a keleti nyitás miatt kulcsfontosságúvá váló keleti célpiacokon, így Egyiptomban, Dubajban, Katarban, Pakisztánban és Kínában. A kampány értéke 360 milliárd forint, melyet a Magyar Turizmus Zrt. külföldi kampánykeretéből finanszíroz a Magyar Állam. A testület reklámszakértői szerint a kampány a magyar virtust ötvözi az állatok szeretetével és a moderált alkoholfogyasztás eszméjével, miközben előtérbe helyezi a bor jótékony egészségügyi hatásait is. Ezért nagyon jó, hogy sikerült a kampánynak megnyerni Bear Grylls túlélősztárt.

A Hungarian Grizzly plakátjain, televíziós és internetes hirdetésein Bear Grylls egy aranyos medve társaságában lesz látható egy palack olaszrizlinggel, alatta pedig a következő felirat: ?Hungarian Grizzly: Drink To The Skin Of The Bear!?

Hungarian Grizzly

(forrás: Magyar Tévirati Iroda)

Címkék: bormarketing, hungarian grizzly, kampány, Medve, olaszrizling

← Chateau Latour pinceáron Először lesz sör a London Wine Fairen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!