Narancsbor egy vegyes ültetvényről (főleg olaszrizling, hárslevelű és furmint, valamint több ismeretlen, egyéb fajta) egybeszüretelve (ezért lett/lehetett dunántúli tájbor és nem tiszta „juhfark”).
Az egész tétel egyben, héjon (+magon) lett erjesztve 30 napig. Pörkölt akác hordóban érlelődött a tavaszi palackozásig.
Inkább arany, mint narancs, picit opálos, nem teljesen tiszta. Hamar eltűnő és bő széndioxiddal mutatkozik be. Illatában erjedési, főttes aromák, sörélesztő és kénes gyógyvíz. Szájban vaskos, habzik is kicsit, tannin alig érezhető, de van benne, sav is tartja.
Vegetális jegyek is felbukkannak. Inkább érdekes, mint tiszta. Corvinus laborban mért adatok (kén 12 (65), összes polifenol 742 (200-300) mg/l, leukoantocianin 555 (4-14) mg/l, katechin 280 (14-32) mg/l, zárójeles számok az átlagos értékek fehér bor esetén). Pontozni nehéz lenne, ez egy érdekesség.