• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Az ?Év Belsőépítésze? díj idén egy borászathoz kötődik

2016-12-19 ● Kodela Mia

Az ?Év Belsőépítésze? díjának idén boros vonatkozása is lett, Lőrincz Szilvia és Mikics András a somlói Kreinbacher Birtok és a budapesti Tasting Salon kialakításáért vehették át a nyertesnek járó kitüntetést.

Lőrincz Szilvia és Mikics András a díjátadón_

Lőrincz Szilvia és Mikics András ? az év belsőépítészei ? az elmúlt években egy komplex feladatot vittek végig: a díj egyaránt szól a somlói Kreinbacher Birtok és a Palazzo Dorottyában kialakított Tasting Salon munkáknak. A Biva Inspiration belsőépítészei Somlón a borászat vendégtereit, a szállás és étterem egyedi enteriőrjét alkották meg, míg a budapesti Tasting Salon születésekor kóstolóknak és üzleti találkozóknak terveztek stílusos környezetet. A Kreinbacher Birtok részéről Kása Zsolt építész kísérte végig a tervezést és megvalósítást, projektigazgatóként és ötleteivel támogatva az alkotómunkát és kivitelezést.

Kreinbacher Tasting Salon_196126s

A zsűrielnök, Dr. Finta József Kossuth díjas építész a díj átadásakor elmondta, hogy ebben az évben egyöntetű volt a zsűritagok döntése: a pályamunkák értékelésekor kivétel nélkül Lőrincz Szilviát és Mikics Andrást jelölték Az Év Belsőépítésze 2015 címre. Értékelésében kiemelte, hogy mintaszerűnek tartja a két munkát, mert ?minden korszerűsége, modernitása, maisága ellenére is olyan humán töltetű építészetet valósított meg a két kolléga, ahol jó élni, mozogni, létezni ? és ez az építészet, belsőépítészet lényege.?

Kreinbacher Birtok Somló_134337b

Korábban olyan nagyságrendű projektek tervezői érdemelték ki a díjat, mint a Pesti Vigadó rekonstrukciója vagy a pécsi Kodály Központ. A Kreinbacher Birtok ezért is büszke rá, hogy a zsűri választása ezúttal egy borászat enteriőrjére esett. A Birtok 2015 tavasza óta várja a vendégeket és a díj újabb fontos visszajelzés számukra, hogy tradicionális pezsgőik és boraik mellett a design is fontos hívószó a borturizmusban, amely vonzóbbá teheti ezt a különleges borvidéket az utazók számára.

A Somló hegy lábánál kialakított birtokközponton a szállás és étterem belsőépítészetét az urbánus, indusztriál és vintage stíluselemek összhangja jellemzi. A letisztult tereket egyedi megoldások, design bútorok és izgalmas kiegészítők töltik meg, például a hordóabroncs fali installációként, egy-egy traktorülés bárszékként kapott új funkciót. A szobákat régi űrmértékekről nevezték el, a modern építészeti környezetet rusztikus darabok, különböző felületek és textúrák teszik változatossá és kényelmessé a látogatók számára.

(Enteriőr fotók: Juhász Bogi)

Címkék: Biva Inspiration, Kreinbacher, Kreinbacher Birtok, Somló, Tasting Salon

← Kis Borhatározó Balaton és vitorlázás az új Bujdosó-címkéken is →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!