• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Az ?Év Belsőépítésze? díj idén egy borászathoz kötődik

2016-12-19 ● Kodela Mia

Az ?Év Belsőépítésze? díjának idén boros vonatkozása is lett, Lőrincz Szilvia és Mikics András a somlói Kreinbacher Birtok és a budapesti Tasting Salon kialakításáért vehették át a nyertesnek járó kitüntetést.

Lőrincz Szilvia és Mikics András a díjátadón_

Lőrincz Szilvia és Mikics András ? az év belsőépítészei ? az elmúlt években egy komplex feladatot vittek végig: a díj egyaránt szól a somlói Kreinbacher Birtok és a Palazzo Dorottyában kialakított Tasting Salon munkáknak. A Biva Inspiration belsőépítészei Somlón a borászat vendégtereit, a szállás és étterem egyedi enteriőrjét alkották meg, míg a budapesti Tasting Salon születésekor kóstolóknak és üzleti találkozóknak terveztek stílusos környezetet. A Kreinbacher Birtok részéről Kása Zsolt építész kísérte végig a tervezést és megvalósítást, projektigazgatóként és ötleteivel támogatva az alkotómunkát és kivitelezést.

Kreinbacher Tasting Salon_196126s

A zsűrielnök, Dr. Finta József Kossuth díjas építész a díj átadásakor elmondta, hogy ebben az évben egyöntetű volt a zsűritagok döntése: a pályamunkák értékelésekor kivétel nélkül Lőrincz Szilviát és Mikics Andrást jelölték Az Év Belsőépítésze 2015 címre. Értékelésében kiemelte, hogy mintaszerűnek tartja a két munkát, mert ?minden korszerűsége, modernitása, maisága ellenére is olyan humán töltetű építészetet valósított meg a két kolléga, ahol jó élni, mozogni, létezni ? és ez az építészet, belsőépítészet lényege.?

Kreinbacher Birtok Somló_134337b

Korábban olyan nagyságrendű projektek tervezői érdemelték ki a díjat, mint a Pesti Vigadó rekonstrukciója vagy a pécsi Kodály Központ. A Kreinbacher Birtok ezért is büszke rá, hogy a zsűri választása ezúttal egy borászat enteriőrjére esett. A Birtok 2015 tavasza óta várja a vendégeket és a díj újabb fontos visszajelzés számukra, hogy tradicionális pezsgőik és boraik mellett a design is fontos hívószó a borturizmusban, amely vonzóbbá teheti ezt a különleges borvidéket az utazók számára.

A Somló hegy lábánál kialakított birtokközponton a szállás és étterem belsőépítészetét az urbánus, indusztriál és vintage stíluselemek összhangja jellemzi. A letisztult tereket egyedi megoldások, design bútorok és izgalmas kiegészítők töltik meg, például a hordóabroncs fali installációként, egy-egy traktorülés bárszékként kapott új funkciót. A szobákat régi űrmértékekről nevezték el, a modern építészeti környezetet rusztikus darabok, különböző felületek és textúrák teszik változatossá és kényelmessé a látogatók számára.

(Enteriőr fotók: Juhász Bogi)

Címkék: Biva Inspiration, Kreinbacher, Kreinbacher Birtok, Somló, Tasting Salon

← Kis Borhatározó Balaton és vitorlázás az új Bujdosó-címkéken is →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!