• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Rizmajer Sörház a Nagykörúton

2017-02-10 ● Kodela Mia

Többszörösen díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják a vendégeket a Rizmajer Sörházban, a József körúton.

?Egy valamiben biztos voltam: hogyha egyszer sörözőt nyitok a Belvárosban, az biztosan nem egy mellékutcában lesz? ? mondta Rizmajer József. Az 1994-ben, Csepelen alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa igazán nagyban gondolkodott, hiszen a 350 négyzetméteres, új vendéglátóhely és mintabolt zártkörű rendezvényekre is alkalmas pincével, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel és a vendégek számára saját sörcsappal felszerelt emelettel várja a látogatókat. A teljes Rizmajer sör szortiment mellé pedig friss grillsajt, hamburger, kenyérlángos és bécsi szelet készül.

SAMSUNG CSC

?Az volt a célunk, hogy ha valaki eljön, a lehető legjobb minőségben tudja megkóstolni a söreinket? ? foglalta össze a koncepciót a tulajdonos. Az épület eredeti téglafalai, a körúti villamos ihlette vasalatok és a helység tengelyét adó hatalmas fém csigalépcső egyszerre tiszteleg az épület eredeti hangulata és az egyszerű vonalvezetésű építészeti megoldások előtt. Emellett a hely büszkesége a Magyarországon párját ritkító sörcsap rendszer, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a csapokba, egy igazi sörfőzde bonyolult rendszeréhez hasonló módon, annak érdekében, hogy a poharakba a lehető legfrissebb italok kerüljenek.

SAMSUNG CSC

A sörházban a főzde hat állandó söre mindig kóstolható. Aki a kellemesen könnyed lagert kedveli, annak a Rizmajer Világos, a különlegességekre nyitott fogyasztóknak a Mézes-Narancsos Gyömbér, az egzotikumokra vágyóknak a Cortez kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hat féle malátával készülő Cingulus fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, az egy kis csavarral megalkotott, Konyakos-Meggyest ajánlja a tulajdonos. Mindezek mellett pedig rendre előkerül majd néhány különlegesség. A megnyitó hetében például csapon lesz a cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Porter, a Popcorn dupla IPA és a Hopfanatic Sörfőzdéből ismert Kiss Tamás NoHopLimitjének ?Sicilian Edition? verziója, amelynek lehengerlő gyümölcsösségét a hozzá adott narancshéj fokozza.

A söröző a Rizmajer Sörfőzde mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben, 11 és 02 óra között bárki betérhet néhány üveg sörért is, amelyekhez ?sörfőzdei áron? juthat hozzá.

Az utóbbi időszakban a VIII. kerület felkerült Budapest sörös térképére, hiszen sorra nyílnak a jobbnál jobb, kisüzemi söröket árusító pubok a környéke. ?Bízom benne, hogy néhány év múlva, hogyha valaki jó sört szeretne inni Budapesten, habozás nélkül erre a környékre jön majd? ? mondta Rizmajer József.

Címkék: kézműves sör, Rizmajer, Rizmajer Sörház, sör

← A KLM járatán már csapolt sört is lehet kapni 25 éves a Stari Sör →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!