A Gastro-Hack-es fiúk nem akarnak éttermet nyitni, az egy helyben maradás amúgy sem az ő stílusuk, cserébe bárhol feltűnhetnek, legyen az egy nagyobb rendezvény vagy egy borászat udvara. Ne várjunk tőlük hagyományos gasztronómiát, de élményt, na azt kapunk.
Somló, Gyöngyöspata, Szent-György-hegy, Budapest, Keszthely, Csopak, Paloznak?. ha így folytatják, a kéktúra mintájára egy Gastro-Hack útvonalat is elneveznek egyszer. Czinege Tamás, Németh Richárd (WineFlow) és Pintér Árpád (Pixeltaster) baráti, közös főzései alakultak profi eseményekké, ami természetesen nem úgy profi, ahogyan azt elképzeljük, mert velük kapcsolatban semmi nem olyan, mint ahogyan azt elképzeljük. Van viszont az utolsó percben is változó, kreatív és néha meghökkentő párosításokon alapuló konyha, természetesen nem maradhatnak el a hozzájuk párosított borok (mi pont a Szent Donát Birtok tételeit kóstolhattuk), és ha éppen kávéra (Umami Coffe roastery), pálinkára vagy csokoládéra (Harrer Chocolat) fájna a fogunk, az is kéznél van. A gasztroműhelyüket érdekes, a szakmájukban elismert vendégekkel töltik meg, legyenek azok sommelier-k, séfek, baristák, grillmesterek, sörfőzők, kávépörkölők, borászok, vagy párlatszakértők.
A dizájn elemnek sem utolsó Big Green Egg a központja a mutatványoknak, abban mindig sül valami Czinege úr és Faludi Dani (Füstölgő BBQ Sarok) kezei alatt, de ha kell, Németh Ricsi eldobja a borospalackot, Pintér Árpád a fényképezőgépet, és forgatják, amit éppen forgatni kell. Ha pedig én rebegtetem a szempilláimat, hogy húst azt ne, légyszi, akkor is rögtönöznek valamit a tányéromra. Náluk ez így megy.
Főztek már rengeteg embernek egyszerre a Paloznaki Jazz Pikniken, vagy a Budapesti Borfesztiválon, de ha csak egy tucat vendéget kell elkápráztatni, nekik az is ugyanolyan örömmel és lazasággal megy. Előre még ők sem tudják megmondani, hogy hol lehet velük találkozni, kövessétek a Facebook oldalukat, ha tudni akarjátok, melyik városban, melyik borvidéken bukkannak fel éppen, Budapesten pedig a Vacsoraterápia nevű eseményeiket érdemes felkeresni egy jó kis gasztro showműsorért.
(Fotók: Pintér Árpád, Pixeltaster)