• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Újdonság a Drehertől

2018-03-20 ● Kodela Mia

Új termékkel rukkolt elő a Dreher. A felsőerjesztésű, kellemesen kesernyés ízvilágú, ale típusú sör márciusban kerül a boltokba dobozos és üveges kiszerelésben, de csapolva is élvezhetik majd a fogyasztók a könnyen iható, szűrt világos sört.  

A Dreher több évtizedes tapasztalatával most egy igazán különleges sört dob a piacra, ami tökéletes választás lehet azoknak, akik valami újat szeretnének kipróbálni és azoknak is, akik csak egy picit szeretnének elszakadni a megszokott ízektől. Az elmúlt években a magyar fogyasztók közül mind többen döntöttek úgy, hogy kipróbálják a kevésbé megszokott változatokat is. Ebből a trendből kiindulva alkotta meg a márka legújabb termékét, a Pale Ale-t, amellyel úgy kínál egy teljesen új ízélményt a fogyasztóknak, hogy közben azok sem fognak benne csalódni, akik a hagyományos lager típusú sörök mellett teszik le inkább a voksukat.

PaleAleBottle

A Dreher Pale Ale kétféle árpamalátából, pótanyag hozzáadása nélkül készül és a felsőerjesztésű sörök táborát erősíti. Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, kb. 15-21 ?-on végzik, a megszokott 10-14 °C helyett. Míg a lagertől ?egyszerű?, tiszta ízeket várunk el, komlósságot, malátás jelleget, addig az ale sörök összetettebb ízhatást hoznak, a kesernyés ízbe gyümölcsös frissesség is vegyül.

A brit eredetű ale sörök világában a Dreher Pale Ale egy könnyen iható, világos, szűrt sörfajtát képvisel, amelyben a kellemesen malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik. Háromféle komlóval készül, a tradicionálishoz legközelebb álló hidegkomlózásos technológiával, amely egyedi ízét adja. Az aranyszínű ale zamatos íze ugyanakkor a lagerekétől sem áll nagyon távol, mindenkinek ajánlható, aki szívesen kipróbálna egy könnyed, komplexebb ízhatást hordozó világos sört, ami igazi nyári kedvenc lehet.

?Egy olyan sörrel szerettünk volna előrukkolni az idei szezonban, amelynek tulajdonságai ? könnyedség, teljesebb ízek, zamatosság ? alkalmassá teszik arra, hogy bevezethessük fogyasztóinkat az ale-ek világába, amelyek a lager mellett a másik nagy sörtípust képviselik.? ? árulta el Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak prémium márkákért felelős marketing vezetője.

?A gyárban több próbafőzetet készítettünk, a döntést pedig a fogyasztóinkra bíztuk, ők választották ki, hogy melyik változat legyen a Dreher-család új tagja, a Pale Ale. Reméljük, mindenkinek elnyeri majd a tetszését? ? tette hozzá Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.

Az új Dreher Pale Ale márciustól érhető el a boltokban 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben, de csapolva is kapható lesz.

Címkék: ale, dréher, pale ale, sör

← Egy felmérés szerint csapolt legyen és magyar Az amerikai sörforradalom egyik legnépszerűbb sörtípusa készül Pécsen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!