• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kreinbacher premier a 30. Budapest Borfesztiválon

2021-09-24 ● Kodela Mia

Különleges meglepetés tételt, eddigi leghosszabban érlelt magnum pezsgőjét mutatta be a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján a somlói Kreinbacher Birtok.

Egész hétvégén a legjobb tételeikkel várják a vendégeket ? a közönségkedvenc Extra Dry 2017 Magnumot, a Prestige Brut új kiadását, és a nemzetközi versenyen legnagyobb sikereket elért, markánsan somlói karakterű boraikat is poharazzák. A fine wine rajongók pedig impozáns, több mint 20 tételből álló champagne-választékból és öt burgundiai Domain borai között találhatják meg új kedvenceiket.

Kreinbacher Série (2)

A SÉRIE sorozatról

Minden pezsgőérlelő mélyén vannak olyan, titokban tartott gyűjtői palackok, amelyek karakterét az idő formálja kerekre. Nem kivétel a Kreinbacher Birtok sem, amelynek szakmai csapata ? mostanra egy évtized távlatában ? izgalmas kérdésekre keresi a választ.

Milyen dimenziók nyílnak, ha az ígéretes évjáratok komoly potenciált mutató házasításainál teret adunk a hosszabb palackos érlelésnek és bátran kiterjesztjük annak határait? Milyen aromavilág bontakozhat ki 6-7 év seprőn tartásnál a magnum palackokban? Hogyan tesz hozzá a kóstolási élményhez az egyre selymesebb mousse, és hogyan fejlődik tovább a kiválasztott pezsgők karaktere az első kiadáshoz képest?

A somlói Birtok most elérkezettnek látta az időt, hogy az első Série-n keresztül megoszthassa eddigi felfedezéseit. Az első palackokat a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján mutatták be, a Budai Vár impozáns díszleteiben.

Kreinbacher Série (3)

Kreinbacher SÉRIE 2013 Prestige Brut Magnum

A SÉRIE sorozat első tagja egyben a Kreinbacher portfólió új vonalának bemutatkozása. A Birtok eddigi leghosszabban érlelt, 100% furmint pezsgőjét az idő formálta kerekre. A limitált kiadás éppúgy megmutatja a 2013-as évjárat és a furmint szőlőfajta karakterét, mint a magnum hatás gazdag aromáit. A közel hét év seprőn tartásnak köszönhetően érettebb és mélyebb, részletgazdag karakterét alacsonyabb dosage hangsúlyozza.

A SÉRIE karakterfejlődése egy nem mindennapi út, ezért a gyűjtői tétel hátcímkéjén kiemelték a legfontosabb paramatéreket is, mint a szüret éve és a degorzsálás időpontja. Ez a tétel azért is különleges a pezsgőértők számára, mert annak a Prestige Brut 2013 Magnumnak a második kiadása, amellyel 2018-ban a Kreinbacher eddigi legjobb eredményét érte el a CSWWC pezsgő világbajnokságon ? a „World Champion Classic Brut from a Non-Traditional Grape” trófeát.

A limitált kiadásból 450 palack készült, a sorszámozott palackok hamarosan elérhetőek a Bortársaságnál.

(Fotók: Hooh Studio)

Címkék: budapest borfesztivál, Kreinbacher, Kreinbacher Birtok, pezsgő, pezsgőpremier, série

← Bemutatták a Villa Sandahl pincészet 2019-es rizlingjeit Világszerte ismert balatoni fotók a füredi borászatban →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!