• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Kreinbacher premier a 30. Budapest Borfesztiválon

2021-09-24 ● Kodela Mia

Különleges meglepetés tételt, eddigi leghosszabban érlelt magnum pezsgőjét mutatta be a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján a somlói Kreinbacher Birtok.

Egész hétvégén a legjobb tételeikkel várják a vendégeket ? a közönségkedvenc Extra Dry 2017 Magnumot, a Prestige Brut új kiadását, és a nemzetközi versenyen legnagyobb sikereket elért, markánsan somlói karakterű boraikat is poharazzák. A fine wine rajongók pedig impozáns, több mint 20 tételből álló champagne-választékból és öt burgundiai Domain borai között találhatják meg új kedvenceiket.

Kreinbacher Série (2)

A SÉRIE sorozatról

Minden pezsgőérlelő mélyén vannak olyan, titokban tartott gyűjtői palackok, amelyek karakterét az idő formálja kerekre. Nem kivétel a Kreinbacher Birtok sem, amelynek szakmai csapata ? mostanra egy évtized távlatában ? izgalmas kérdésekre keresi a választ.

Milyen dimenziók nyílnak, ha az ígéretes évjáratok komoly potenciált mutató házasításainál teret adunk a hosszabb palackos érlelésnek és bátran kiterjesztjük annak határait? Milyen aromavilág bontakozhat ki 6-7 év seprőn tartásnál a magnum palackokban? Hogyan tesz hozzá a kóstolási élményhez az egyre selymesebb mousse, és hogyan fejlődik tovább a kiválasztott pezsgők karaktere az első kiadáshoz képest?

A somlói Birtok most elérkezettnek látta az időt, hogy az első Série-n keresztül megoszthassa eddigi felfedezéseit. Az első palackokat a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján mutatták be, a Budai Vár impozáns díszleteiben.

Kreinbacher Série (3)

Kreinbacher SÉRIE 2013 Prestige Brut Magnum

A SÉRIE sorozat első tagja egyben a Kreinbacher portfólió új vonalának bemutatkozása. A Birtok eddigi leghosszabban érlelt, 100% furmint pezsgőjét az idő formálta kerekre. A limitált kiadás éppúgy megmutatja a 2013-as évjárat és a furmint szőlőfajta karakterét, mint a magnum hatás gazdag aromáit. A közel hét év seprőn tartásnak köszönhetően érettebb és mélyebb, részletgazdag karakterét alacsonyabb dosage hangsúlyozza.

A SÉRIE karakterfejlődése egy nem mindennapi út, ezért a gyűjtői tétel hátcímkéjén kiemelték a legfontosabb paramatéreket is, mint a szüret éve és a degorzsálás időpontja. Ez a tétel azért is különleges a pezsgőértők számára, mert annak a Prestige Brut 2013 Magnumnak a második kiadása, amellyel 2018-ban a Kreinbacher eddigi legjobb eredményét érte el a CSWWC pezsgő világbajnokságon ? a „World Champion Classic Brut from a Non-Traditional Grape” trófeát.

A limitált kiadásból 450 palack készült, a sorszámozott palackok hamarosan elérhetőek a Bortársaságnál.

(Fotók: Hooh Studio)

Címkék: budapest borfesztivál, Kreinbacher, Kreinbacher Birtok, pezsgő, pezsgőpremier, série

← Bemutatták a Villa Sandahl pincészet 2019-es rizlingjeit Világszerte ismert balatoni fotók a füredi borászatban →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!