Ritkán fordul elő, hogy ennyi szekszárdi bort lehetne kóstolni a fővárosban. Az ellustult fogyasztói elitnek csak annyit kell tennie, hogy elvonszolja tespedt potrohát a Budapest Szíve program által környezetében megújult Károlyi Palotába, ahol semmi más dolga nincs, minthogy kifizesse a több, mint méltányos belépőt, tartsa a mellékelt poharát, és figyeljen a megjelent borászok valamelyikére.
A május 20-án, délután kezdődő programban a házigazda szerepét játssza a:
Bodri Pincészet, Bősz Pincészet, Dúzsi Tamás Pincéje, Eszterbauer Pincészet, Fritz Pincészet , Gallus Pincészet, Heimann Családi Birtok, Márkvárt Pincészet, Mészáros Pincészet, Módos Borászat, Németh Családi Pincészet, Pálos Miklós Borműhely, Sebestyén Pincészet, Takler Pincészet, Remete Pince (Vesztergombi József), Tringa Pincészet , Tüske Pincészet, Vesztergombi Ferenc és Vida Péter.
Hogy mire lehet számítani? Hadd adjunk pár tippet a legutóbbi írások alapján:
Szekszárdiak is arattak Bordeaux-ban
Mert megérdemlik 2: A remete barlangja
Eper és vér ? néhány Heimann-bor ürügyén
Hogy az elején miért illettem így a tisztelt pesti publikumot? Hát mert most, hogy megvan az M6-os arra sincs mentség, hogy nem rohan le Szekszárdra az ember szanaszéjjel vásárolni magát pincéknél. Arra meg aztán végképp nincs, ha azt kihagyjuk, mikor ezek a borászok fogják magukat, Pestre jönnek, és összedobnak egy ilyen kóstolót. Tehát, még egyszer, hogy senkinek ne legyen mentsége a távolmaradásra:
Higyje el mindenki: érdemes elmenni, megéri.