• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Laczkó: Legyünk lokálpatrióták!

2007-05-31 ● Kántor Endre

A Törley Pezsgőpincészet borászával a londoni nemzetközi bor és párlat kiállításon találkoztunk. A cégcsalád hihetetlen mennyiségű érmet gyűjtött be, a hozzájuk tartozó márkák, a György Villa, Francois, Chapel Hill, Hungarovin, BB, Szent István Korona közül több is bronzérmes lett az IWSC-n.

Borravaló: Mi három nap summája?

LG: nekünk az volt a fontos, hogy a boraink és a pezsgők jól szerepeljenek, ezt a célt el is értük. Aztán fontos volt, hogy rengeteget kóstoljunk, hogy tudjuk, mivel kell versenyeznünk. Zónáztunk, végigmentünk minden egyes piacon, akiről tudjuk, hogy ellenfél és végigkóstoltuk.

 

Borravaló: Mi volt a legveszélyesebb?

 

LG: Mindenki veszélyes volt. Mi is megpróbálunk persze veszélyesek lenni rájuk nézve ugyanígy. Nekem a Wine Fair nagyon tetszett, a magyar stand is látványos volt, de lehetett volna nyitottabb. Sok helyen láttam azt, hogy a standra be lehetett lépni, leülni. Persze, biztos sokat dolgoztak vele, de mégis kicsit nyitni kellene valahogy.

 

Borravaló: Melyik stand és melyik bor tetszett nagyon?

 

LG: A borok 88 százaléka nagyon jó volt szerintem. Volt egy-kettő olyan is, amit nem mutogatnék, de összességében nagyon tetszettek. Az brutális, ahogy sulykolják rád, hogy „Dél-Afrika”, „Új-Zéland”, meg „Ausztrália”? Ők nagyon nagy nyilvánosságot kapnak. Végig is kóstoltuk a boraikat. Hál? istennek ezek zömét nem lehet elérni otthon.

 

Borravaló: Miért hál? istennek?

 

LG: Legyünk annyira lokálpatrióták, mint a spanyolok, olaszok, franciák: mi is igyuk a saját jó borainkat. Kóstolja persze mindenki meg a külföldieket, de a hazai jó borokból fogyasszunk többet. A vendéglátósoknak is azokat a borokat kellene tartaniuk, amelyek megfizethetők, és ezeket kellene ajánlaniuk a vendégeknek. Azt tudomásul kell venni, hogy ha ezt nem tesszük, akkor elég nagy bajban leszünk hamarosan. Nekünk fontos az export, de a belföldi értékesítés a legfontosabb.

 

Borravaló: Elég jól teljesítettek a boraitok?

 

LG: Nagyon örülök, hogy ilyen jól szerepeltünk, és szerintem minden ilyen szereplés bizonyíték arra, hogy jó minőséget produkálunk. Persze, küzdünk mindenféle körülménnyel, és nyilván jó lett volna, ha nekünk is becsúszik egy ezüst vagy egy arany, de azért ilyen nagy tömegben ilyen jól szerepelni, az magáért beszél. Arra pedig igenis büszkék lehetünk, hogy 5-6 eurós borokkal ilyen jó eredményt érünk el. Ez tök jó!

 

Kántorbandi, London

Korábban:

A nagy londoni balhé 4.: rengeteg magyar érem

Címkék: Laczkó Gábor, London, Törley

← A Varsói Szerződés csodafegyvere Kamocsay: Nem vagyunk eléggé figyelemfelketőek →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!