• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Bukolyiék kilépnek

2011-04-09 ● Kántor Endre

Hamar végigfutott a hír boros berkekben, hogy Bukolyiék kilépnek a gróf Buttler Borászatból. Egy kurta közleményt adtak ki, melyben az okokat nevesítették. Mivel máshol nem láttuk a másik oldal álláspontját, mi megkérdeztük.

Bukolyi Marcell közleménye:

Herczeg Ágnes megjelenésével a Gróf Buttler Borászat mind szakmailag, mind emberileg olyan irányt vett, olyan szintre süllyedt, amihez már sajnos nem tudjuk, és nem is akarjuk tovább a nevünket adni, így a Bukolyi család elhagyja a Gróf Buttler Borászatot.

Ez a hír publikus.

Üdvözlettel:

Bukolyi Marcell

Előrebocsátom, hogy Herczeg Ágnes nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Mi ennek ellenére arra kértük, mondjon mégis valamit, mert a szakma és a borkedvelők több infót szeretnének, hallani szeretnék a másik oldalt is, amit pl. itt nem kapnak meg. Nem akarunk igazságot tenni ebben az ügyben, egyrészt nem a mi dolgunk, másrészt mindenki döntse el maga, mit gondol. Abban azonban hiszünk, hogy ilyen kérdésekben illik minden oldalt megkérdezni. Az egyik oldal elég világosan megfogalmazott véleménye a fenti nyilatkozatban olvasható. Jöjjön hát a másik:

Herczeg Ágnes szerint Bukolyi Marcell nyilatkozata valós tények helyett személyeskedésre épül. Elmondta: mélyen megdöbbentette, hogy a család ilyen nyilatkozatra ragadtatta magát. Ezzel együtt Herczeg Ágnes sok sikert kíván Bukolyiéknak, reméli, hogy álmaikat sikeresen meg tudják valósítani, hiszen a Nagy-Eged épülése mindenki érdeke. A Gróf Buttler Borászat továbbra is az eddigi értékek szerint folytatja munkáját, talán ha lehet még gondosabban, tette hozzá. Ágnes azt is elmondta, hogy bőven lesz ideje mindenkinek eldönteni, hogyan érez a Gróf Buttler Borászattal és borokkal kapcsolatban, hiszen a pince bővelkedik a Bukolyi család által készített borokban, még legalább két évig csak ezek lesznek és lehetnek forgalomban. 2010-ben nem tudtak szüretelni, így teljesen tiszta lesz a kép.

(Egy személyes megjegyzés: vicces az, hogy Herczeg Ágnes nevét összemossák a pince addigi stílusától merőben szokatlan, tavaly év végén megjelent borával, mely egyesek szerint ízléstelen. Azért az megfontolandó, hogy Ágnes nem volt még ügyvezetőnek kinevezve, amikor a bor megjelent a piacon, még a bemutatón sem volt ott.)

A sztori valahol itt kezdődött. (A fenti képet is innen szedtük.) Mi pedig valahogy ezt az álláspontot képviseltük, amikor Herczeg Ágnest kinevezték.

Címkék: Bukolyi, Buttler, Eger, gróf buttler, Herczeg Ágnes, nagy-eged

← Bormarketing: menesztések Kaló a Borászok Borásza →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!