• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Metálos borok

2011-04-19 ● Kántor Endre

A dolog nem új, mégis új fordulatot vett: ki gondolta volna, hogy a világ egyik legrondább frontembere, aki saját bevallása szerint egy üveg Jack Danielst gurít le minden nap, egyszer majd bort fog ajánlani?

Lemmy Kilmister nem kimondottan az a sommelier arc, ezt lássuk be. A Motörhead Shiraz mégis ott van a polcokon, sőt, saját weboldala van, ahol meg lehet rendelni. Aki valódi Ace of Spades rajongó, az persze saját pohárból fogyasztja, ez nyilvánvaló, hisz a Motörhead bort csak a megfelelő hozzáállással lehet igazán keményen fogyasztani (?with an attitude?).

Motörheadre bort kóstolni egyébként nem új dolog, ahogy ez itt is kiderül. A koncepció nem rossz, valami ilyesmit kapirgáltunk mi is a Zene-bora rovattal.

Semmiképpen nem új a trend, hiszen láttunk már bort a Kisstől, Madonnától vagy a Rolling Stonestól, hogy csak párat említsek, metálos berkekben azonban mintha mostanában (az utóbbi pár évben) mozdult volna meg valami.

Még akkor is, ha Lemmy maga nem nyilatkozta volna a róla készült portréfilm forgatásán, hogy ?Egy fazon az egyik koncerten hozott egy palackkal nagy büszkén. Én mondtam neki, hogy nem iszom vörösbort. Vagy rozét iszom, vagy fehéret, Phil Campbell (a gitáros) iszik vöröset, szóval neki adtam a palackot.?

Na erre ürítsünk poharunkat!

Aki metálos bort szeretne inni, önthet a Motörheades poharába mást is. Itt van például a Satyricon frontembere, aki nem újvilági örömökre esküszik, és egy piemonti termelővel állt össze, hogy saját címkéjét a piacra dobja. A Wongraven igazán sátáni bor, maga az ördög ajánlja, ez nyilván vonzerő egyeseknek.

Aztán itt van persze az utóbbi évek nagy zenei-borászati sztorija az USA-ban, amikor is Maynard James Keenan, a Tool frontembere nekiállt borászkodni. A végeredmény a Caduceus lett, melynek honlapját akkor is érdemes megnézni, ha minket nem fog meg az ilyesmi. Az egészről készült egy reality film is, a Blood Into Wine, melynek trailerét itt lehet megnézni.

(Erről jut eszembe: mi a Motörhead tökéletes magyarra fordítása? Hengörfej. Muhahaha?)

Címkék: caduceus, heavy metal, lemmy kilmister, maynard james keenan, motörhead, motörhead shiraz, satyricon, Shiraz, tool, zenész, zenészek

← Egy, csak egy legény Láthatatlanok vagyunk →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!