Brunello-t csak Toszkánából, ez lenne az alaptézis. Az elnevezés a világ más részein „tabu”.
De azért Török Csaba szent helyen mégis ültetett 2006-ban 0,4 hektár sangiovese grossót, a belőle szűrt bor aktuális évjáratát pedig a Radovin bocsátotta rendelkezésünkre.
Csaba a honlap szerint a Montalcinoban is használt klónt ültette, 60 dkg/tőke brutál terméskorlátozással. Szüret október közepén, a bornak meg tizennégy hónap barrique-ban. Kissé opálos, jó szándékkal ?szűretlen? szín. Illata full-full pinot noir földességgel, leveshússal, szamócával, némi csokoládéval. Szájban is ez a puha, főtt húsos karakter mutatkozik ásványos ?Szent György-hegyes? háttérrel és nekem kissé éles savakkal, magas extrakttal. A test közepes, ahogyan a hossz is, az alkoholérzet pedig a deklarált 13,5% ellenére kissé magas. Még erősen fejlődésben lévő, fiatal bor, fektetni javaslom. Nem olcsó (5000Ft körül van a polcon) és jelen állapotában nehezen megközelíthető, ezért most három csillag. (A durván jó kép a pince promója.)