• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Viszlát Decanter, helló VinCE!

2011-07-07 ● Kántor Endre

Az anyag nem vész el, csak átalakul, mondta Albert Einstein. Most érkezett a breaking, hogy a Decanter magyar kiadása kicsit duzzad, kicsit átalakul, és VinCE magazin néven fut tovább, erősebben fókuszálva a közép-európai kontentre.

Éppen a rezveratrol újabban felfedett jótékony hatásairól szándékoztam írni pár sort, mely szerint az ülőmunkát végzőknek nagyon fontos a vegyület a sejti regenerálódásban, meg, ahogy kiderült, konkrétan visszafordíthatja a cukorbetegség okozta kognitív képességromlást, amikor jött az infó, mely egyértelműen breaking: augusztustól nem jelenik meg a magyar Decanter. Helyette VinCE magazin lesz.

Állítólag állt már a bál egy ideje a Decanter nemzetközi megbízottja, és a magyar Decanter stábja között, több okból is. Az egyik az lévén, hogy egyszerre vannak megmérettetve bizonyos nagynevű nemzetközileg elismert termelők, mindenféle jöttment helyi borral. (Azt tudni kell hozzá, hogy ezek a nagy termelők adják a Decanter büdzséjének jó részét.) Eklatáns példa lehet erre egy olyan pezsgőteszt, melyen nagy Champagne-ok mellett megjelennek magyar pezsgők is a teszten. Ez kiverte a biztosítékot a nagynevű termelőknél – Sacre Bleu! Ugyanabban a ligában merik játszatni őket! Micsoda modortalanság! ? akik ezt mindig szóvá is tették az újság utazó nagyköveténél. Aztán, azt is csicsergik a madarak, hogy az sem tetszett az anyavállalatnak, hogy névileg kimaradtak a VinCE rendezvényből, pedig első évben a markukat azért tartották a teljes bevétel ? és nem hasznon ? után járó részesedésért. A másodikban csak szerették volna. Hát, nagy igazság, hogy ahol a pénz megjelenik, ott ember embernek farkasa lesz.

Ahogy hallottuk, az anyacég keresett egy általuk jónak tartott casus bellit, hogy beszántsa vele a rendetlenkedő rebelliseket. Ez pedig az lett volna, hogy a Decanter tulajdonosának, az IPC Mediának rombolta az image-ét egy, a magyar magazinban megjelent Pfizer hirdetés, amely állítólag szexuális tartalmú volt. Jónapot! Egy erekciót elősegítő tabletta hirdetése már abban a pillanatban szexuális tartalmú, amikor a tabletta neve tudatosul az olvasóban. Mindenki tudja, a blue pill mire való: hogy meredjen az a kocsilőcs. Hogy nem teljesen tiszta a kép, onnan is süt, hogy az IPC-nek a Hugh Granttől ismert Lovak és kutyákon kívül azért van egy Nuts nevű, igen frivol magazinja is.

A magyar stáb azonban kapott az alkalmon, és egy régebb óta forró gondolatot valósítottak meg. Ezentúl a felgyülemlett know-howt, a kapcsolatrendszert és az emberanyagot új formába öntik és VinCE magazin néven robognak tovább. Ahogy arról a főszerkesztőtől értesültem, a nagy partnerek pozitívan fogadták a fejleményeket, szeretettel várják a közép-európai borokra, párlatokra és gasztronómiára hangsúlyt helyező magazint, mely felduzzasztott példányszámban kerül forgalomba. A többit pedig úgyis a piac dönti el.

(A post írója állandó szerzője a magyar Decanter magazinnak, azóta, hogy a borravalo.hu elnyerte 2010-ben a magazin által meghirdetett legjobb magyar borblog címet. Nem tagja a szerkesztőségnek, a belső folyamatokba nem lát bele, nincs a fentieknél több tudomása a dolgok alakulásáról és nem vezérli a tájékoztatáson kívül egyéb cél a post megjelentetésében. Igen, szurkol az új magazinnak. Nem azért, mert állandó szerző. Azért, mert szereti a magyar borokat, és szeretné, ha minél többen olvasnának róluk.)

Címkék: borsajtó, Decanter, magazin, rezveratrol, sajtó, VinCE

← Pangott a Wine Fair A J.P. Chenet paradoxon →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!