• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Odavág az Interspar

2009-04-06 ● Kántor Endre

Helyre kis borválogatást dobott össze az Interspar, több olyan borral is, amit eddig csak szaküzletben láttunk, viszont olyan árakkal, amit eddig ott nem. Tendencia ez a nagy láncoktól, és bár idegenkedünk alapvetően az itteni vásárlásoktól, érdemes egy pillantást vetni arra, mit műveltek most.

Az utóbbi időben mintha észbe kaptak volna a hiperek, szuperek, nagyobb üzletláncok borilag. Ugye, emlékeznek a kedves olvasók arra, hogy elsőként a Tesco csinált nagy ügyet abból, hogy de ő most ezentúl biza nagyon odafigyel majd borválasztékára, na meg persze az árakra. Hát a bíztató kezdet után, melynek mi is tanúi voltunk, az ősi erők visszarendezték az egyensúlyi állapotot a Tescóban. Mintha eretnek tanok empirikus bizonyítékát látnánk, melyek egyenesen nekimentek a Ramsey-elvnek, és quod errad demonstrandum kihozták, hogy minden rendszer a rendszertelenség felé törekszik mégis.

Mivelhogy káosz van a Tescóban borilag, mert ugyan azt ígérték, hogy jó lesz, meg minden, ember legyen a talpán, aki 10 perc alatt össze tud válogatni egy kartonra valót ? a borvidékek szerinti beosztás csak névleg működik, a külföldi borok is legtöbbször összevissza vannak felhányva a polcokra, a kiemelt minőségű borok közül többen a ?sima? polcon is megtalálhatók, szóval egyelőre nem működik a rendszer.

Nem mintha sokat vásárolnák ilyen helyen, viszont a borkultúra elterjedése nekünk is érdekünk, közös ügy, cosa nostra. Meg aztán, a magyarok többsége hiperben, szuperben vásárol, örvendetes folyamat az, ha ezek a láncok is fejlődnek. Ahogy, a hírek szerint fejlődik az Interspar is. A hírek, azaz maga az Interspar katalógus szerint, amit sikerült a kezünkbe kaparintani pár napja, és meglepődni.

Igen szép felhozatallal kecsegtet ugyanis a katalógus, noch dazu, igen szép áron. Sőt: néha ijesztően szép áron. Csak szemezgetünk a választékból, mindenki keresse meg magának a teljes listát, amely egyébként elérhető az Interspar honlapján. Szepsy Furmint 3790 Ft. DemeterVin Úrágya Furmint 3490 Ft. Dúzsi Rosé 1230 Ft. St.Andrea A kutyafáját vörös 1640 Ft. Gál Tibor Bikavér 2390 Ft. Takler Trio 1790 Ft. Heimann Cervaes 2490 Ft. Bock Magnifico 11900 Ft. Hát, bizony vannak itt olyan borok, melyekért legalább duplát kell fizetni több helyen is, persze van olyan is, amit azért vettünk be a listába, mert örültünk, hogy bekerült az Interspar válogatásába, és nem csak egy szűkebb, szaküzletbe járó réteg ismerheti meg. A teljes igazsághoz tartozik, hogy persze, vannak fogások az Intersparnal is, hisz akad olyan tétel, amely 100-200 forinttal drágább, mint szaküzletben, de a többség nem ilyen, sőt. Érdemes kicsit böngészni a neten egy bevásárlás előtt, de sokat nem, mert ezek kellendő dolgok.

Végül csak reméljük, hogy 1) a tárolási körülmények jók az Intersparban, nem ez az általános tapasztalat 2) nem marketing hóbort ez, mint a Tesco esetén, 3) a többiek is beállnak a sorba ? ahogy halljuk, így van: az Aldi, a CBA is tartogat izgalmakat. Ezeknek utánanézünk.

Korábban:

Hol veszem a boromat?

Önök kérték: Tesco kóstoló

Címkék: Bock, DemeterVin, Duzsi, Gál Tibor, Heimann, interspar, St. Andrea, Szepsy, Takler

← Itt mindenki hülye? Könnyű borokkal a válság ellen →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!