• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Itt mindenki hülye?

2009-03-13 ● borravalo.hu

Csodálatos tanúbizonyságot tettek a brüsszeli bírák arról, hogy milyen hatással van a gazdasági válság komoly felelősséget viselő emberek pszichéjére. Konkrétan két olyan dolog is történt a héten, amelyre csak azt tudtuk kérdezni: itt mindenki hülye?

Először is, a piacok védelme érdekében jártak el az uniós törvényhozók, mikoron is március 12-től betiltották minden olyan amerikai bor importját a világ legnagyobb bürokráciájába, melyen a következő feliratok valamelyike szerepel:

?chateau, classic, clos, cream, crusted/crusting, fine, late bottled vintage, noble, ruby, superior, sur lie, tawny, vintage vagy vintage character?.

Na most nyilvánvaló, hogy honnan fúj a szél, persze, védjük, amink van,meg minden ? de ez már kezd kicsit vicces lenni, főleg annak tekintetében, hogy mondjuk a tokaji szabályozás terén nem ilyen kukacosak az urak, és ha egyezkedni kell az ausztrálokkal, akkor megy minden, mint a karikacsapás. Aztán mondja már meg valaki, miért fáj az, hogy egy kaliforniai boron az szerepel, hogy Chateau Montelana? Mert valaki azt hinné, hogy francia? Ugyan már, ezzel az erővel a Chateau Vincentről is azt lehetne hinni, csakúgy, mint az oportóról, hogy portugál. (Ja, hisz úgy már nem is lehet hívni, sokkal jobb és tisztább is a portugieser elnevezés, ami legalább tisztázza a dolgot?) Nem is csoda, ha az unió bírálói most azt mondják, hogy a 33 évvel ezelőtti neves eseményt nem tudják még mindig megemészteni, ezért a szabályozás.

innen: Vinography

Másodszor is: ha az első nem lenne elég, erre kevesen tudnak majd okosat mondani. Azt találták ugyanis ki, és kérem mindenki maradjon a helyén, Józsi bácsinak a pécsi Jobb Mint Otthon Kisvendéglőben annak idején igaza volt, hogy olyan rozé készüljön, amit a fehérek és vörösök keveréséből készítenek. Gratulálunk, Józsi bácsi! Ha ez átmegy, a gazdasági válságra való tekintettel, miszerint a maradék készleteket valahogy el kell adni, nemsokára jöhet a szárazborok palackjához csatolt tömbcukros keverőpálca is, azoknak, akik a szárazat nem szeretik.

innen: Jancis Robinson

Korábban:

Válságborok

EU-borreform: megvan, de minek

Akkor most mi van?

Címkék: Brüsszel, EU, szabályozás, válság

← London jelenti: rákot okoz a bor? Milyen bort, mennyiért érdemes megvenni? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!