• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Fütyülni a világra

2011-08-01 ● Kántor Endre

Végül is nincs új a nap alatt, ha páran jó hangulatba keveredve úgy söröznek pl. egy grillpartin, vagy Tisza túrán, esetleg unalmas esküvőn, ahogy ezt kell, azaz üvegből, akkor mindegy, éppen hol vannak a világon, maguktól is felfedezik az üveg rejtette harmóniákat. Ezzel az ötlettel kicsit könnyebb lesz.

Ültünk vagy hatan a nem is tudom hol, elképzelhető, hogy a Duna- de az is lehet, hogy Tiszapart volt az, nyár volt, nem volt semmire gondunk, kezünkben egy-egy üveg sör volt és a szívünkbe költözött a dal. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy el lehet játszani a boci-boci-t, az a minimum, majd a magas cét kihagyjuk, de legalább a tarkáig jussunk el, mindenki igyon le annyit a sörből, hogy be tudjon lépni, gyerünk, ha ez megy, jöhet a Satisfaction. Nem volt abszolút a dolog, elment volna egy aluljáróban, de a Vörösmarty térre vagy prágai Károly-hídra, a csepűrágók krémjéhez már gyakorolni kellett volna. Azért jól szólt, vegyünk még sört, meg hívjunk még két tagot, hogy ki legyen a skála, jöhet a Muzsika hangja, azt meg kisorsoljuk, hogy kik lesznek a mély hangok, mert azok többet ihatnak.

Hát így teltek a gondtalan nyarak, amikor a hőmérő még 20 fok fölé is kúszott, és nem féltünk attól, hogy Amerika összeomlik, maga alá temeti az összes disznót (PIGS), a portugáloktól a spanyolokig, de főleg a görögöket, hogy eléri a svájci frank az euró paritást, hogy kirúgják a kisgyermekes feleségünket, vagy a nyugdíj előtt álló szüleinket, aztán elviszik őket közmunkára, hogy vége a nyugati jólléti társadalomnak, hogy terjednek a rovásírásos helynévtáblák, hogy tökből van a citromlekvár vagy hogy egy matt feketére fóliázott Bentley elkaszál minket, akik szabályosan haladunk, kétszázzal, a belvárosban.

Na, hogy helyreálljon a világ egyensúlya, ismét lehet fütyülni a világra, most már pontosan, jól, szervezetten, még a botfülű Gyurika is be tud állni, csak a jelig kell innia. A Tuned Pale Ale ötlete nem új, de nagyon ütős, csodálom, hogy még egy forgalmazónak sem jutott eszébe itthon. (Ja, igen, ők a dobozos termékekre koncentrálnak. Hát, van egy rossz hírem a környezet védelmével kapcsolatban. Szóval már csak az érzés miatt is, én inkább veszek üvegest.) A termék a szociális interakciót erősíti, állítja a tervező Matt Braun, és igaza van. Ráadásul, a csomagban vásárolt sörök fadoboza egyben dobszerkó is, lehet ütni a ritmust. Kell ennél több? Hát ezzel már a Beverly Hills-i zsarú zenéjét is el lehet játszani! Igen, mondjuk, ha netán 15 fok fölé menne a hőmérő így augusztus elején, azért nem lenne hátrány. De egyébként nem, kezdődhet a fütyülés.

Címkék: címke, design, fütyül, fütyülés, hangszer, sör, Tuned Pale Ale, zene

← Elkeltek a Warhol-szőlők Borvidékek logói: Mátra →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!