• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A Nagy Berlini Balhé vol. 1

2007-08-03 ● Kántor Endre

Drága mindenki, amikor ezt olvassátok, már tökön-paszulyon túl vagyunk, Berlinbe megyünk, egészen konkrétan a Berliner Bierfestre, hogy ezek után a tikkasztó szaharai nyári napok után – amikor annyi fröccsöt fogyasztottunk – egy kicsit helyrebillentsük a péhánkat.

Kemény munkával igyekszünk majd híven tudósítani mindenről, ami ott van, és Berlin az olyan, hogy minden ott van. A fesztivál maga, ahogy az a mellékelt fotókon is látszik, valódi németes bájú esemény lesz, híven Goethe, Schiller, vagy akár Walther von der Vogelweide legszebb magasröptű hagyományaihoz. Ellentétben a léderhozés Münchennel, Berlin itt sem tudja megtagadni magát: nem a bajor helyi főzdék söreit csapolják majd, hanem vagy ezerötszáz félét, a világon mindenünnen. (StevieKraft nagy örömére Flensburger Weizen is lesz, reméljük, ez olvasóinkat is örömmel tölti el.)

Emellett új szolgáltatást jelentünk most be ünnepélyesen: a Borravaló Távkóstoló Brigád Berlinben lép először akcióba. Aki részt szeretne venni, nézze át a felhozatalt a fesztivál honlapján, és még ma írjon kommentet, hogy mit kóstolna meg. Mi pedig majd igyekszünk a kívánságokat teljesíteni, hogy a kedves olvasóknak ezzel ne kelljen fáradnia. Majd jól meg is írjuk milyen volt. Ugye milyen állati rendesek vagyunk?

Amit még ígérni tudunk (azon kívül, hogy sikítósrészegen támolygunk majd a Karl Marx Strassén): utánajárunk a talánynak, hogy mit esznek a berliniek annyira ezen itt

http://de.wikipedia.org/wiki/Currywurst

Ha valami, hát jelen állás szerint ez a német főváros gasztronómiai csúcsa. Kicsit úgy állunk előtte, mint az Asterixék a Normann tejszínes-szószos izék előtt: nem nagyon értjük, de esküszünk, hogy rá fogunk jönni. Emellett, ha úgy alakul, nyitva tartjuk az elvi lehetőséget a Rajna vidék és Mosel előtt. Azt gondoljátok, sört isznak a borisszák, ez meg mi? Hát először is: mi mindennel foglalkozunk, ami fermentum, és van kultúrája. Másodszor pedig, DrNemtudomka már jól megnyitotta a sort, ezzel:

http://www.fn.hu/hetilap/borpult/0707/evezni_muszaj_168584.php

Na csirió, és auf wider sehen!

StevieKraft, Kántorbandi, Berlin felé félúton

Korábban:

Svejci Bicska lenyomja Burgenlandot

A nagy londoni balhé 4.: rengeteg magyar érem

A nagy londoni balhe 1.

Címkék: Berlin, Flensburger Weizen, sör, sörfesztivál

Prost, mein Engel! – A Nagy Berlini Balhé vol 2. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!