• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A Nagy Berlini Balhé vol. 1

2007-08-03 ● Kántor Endre

Drága mindenki, amikor ezt olvassátok, már tökön-paszulyon túl vagyunk, Berlinbe megyünk, egészen konkrétan a Berliner Bierfestre, hogy ezek után a tikkasztó szaharai nyári napok után – amikor annyi fröccsöt fogyasztottunk – egy kicsit helyrebillentsük a péhánkat.

Kemény munkával igyekszünk majd híven tudósítani mindenről, ami ott van, és Berlin az olyan, hogy minden ott van. A fesztivál maga, ahogy az a mellékelt fotókon is látszik, valódi németes bájú esemény lesz, híven Goethe, Schiller, vagy akár Walther von der Vogelweide legszebb magasröptű hagyományaihoz. Ellentétben a léderhozés Münchennel, Berlin itt sem tudja megtagadni magát: nem a bajor helyi főzdék söreit csapolják majd, hanem vagy ezerötszáz félét, a világon mindenünnen. (StevieKraft nagy örömére Flensburger Weizen is lesz, reméljük, ez olvasóinkat is örömmel tölti el.)

Emellett új szolgáltatást jelentünk most be ünnepélyesen: a Borravaló Távkóstoló Brigád Berlinben lép először akcióba. Aki részt szeretne venni, nézze át a felhozatalt a fesztivál honlapján, és még ma írjon kommentet, hogy mit kóstolna meg. Mi pedig majd igyekszünk a kívánságokat teljesíteni, hogy a kedves olvasóknak ezzel ne kelljen fáradnia. Majd jól meg is írjuk milyen volt. Ugye milyen állati rendesek vagyunk?

Amit még ígérni tudunk (azon kívül, hogy sikítósrészegen támolygunk majd a Karl Marx Strassén): utánajárunk a talánynak, hogy mit esznek a berliniek annyira ezen itt

http://de.wikipedia.org/wiki/Currywurst

Ha valami, hát jelen állás szerint ez a német főváros gasztronómiai csúcsa. Kicsit úgy állunk előtte, mint az Asterixék a Normann tejszínes-szószos izék előtt: nem nagyon értjük, de esküszünk, hogy rá fogunk jönni. Emellett, ha úgy alakul, nyitva tartjuk az elvi lehetőséget a Rajna vidék és Mosel előtt. Azt gondoljátok, sört isznak a borisszák, ez meg mi? Hát először is: mi mindennel foglalkozunk, ami fermentum, és van kultúrája. Másodszor pedig, DrNemtudomka már jól megnyitotta a sort, ezzel:

http://www.fn.hu/hetilap/borpult/0707/evezni_muszaj_168584.php

Na csirió, és auf wider sehen!

StevieKraft, Kántorbandi, Berlin felé félúton

Korábban:

Svejci Bicska lenyomja Burgenlandot

A nagy londoni balhé 4.: rengeteg magyar érem

A nagy londoni balhe 1.

Címkék: Berlin, Flensburger Weizen, sör, sörfesztivál

Prost, mein Engel! – A Nagy Berlini Balhé vol 2. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!