• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A Törley lett a legeredményesebb

2009-11-26 ● borravalo.hu

A XXXI. Országos Borverseny díjkiosztó ünnepségére a Budapesti Nemzetközi Bor és Pezsgőfesztivál nyitónapján került sor. A borverseny fővédnöke Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter személyesen adta át a Legeredményesebb Pincészet vándordíját és az FVM különdíját Kemendy Lászlónak, a Törley Pezsgőpincészet Kft. szakmai ügyvezetőjének.

A 127 éves tradícióval rendelkező Törley Pezsgőpincészet Kft. számos nívós hazai és nemzetközi díj tulajdonosa. A vállalat sikerének kulcsa abban rejlik, hogy valamennyi munkafolyamatot ellenőrzi, illetve maga végzi, tehát a bor- és pezsgőkészítési technológia egy kézben van, áll a társaság közleményében.

A minőségi termékek előállításához elengedhetetlen a minőségi alapanyag, ennek érdekében Etyek és Pázmánd térségében, közel 900 hektáron integrált szőlőtermesztést folytat a vállat. A Törley kiemelt hangsúlyt fektet a változatos fogyasztói igényeknek való maximális megfelelésre, ennek érdekében törekszik a lehető legszélesebb körű kiszolgálásra ? alapul véve a fogyasztói elvárásokat és visszajelzéseket, írják.

Még mindig édesszájú a magyar

A hazai eladások alapján kiderül, hogy az édes pezsgők a legkedveltebbek, bár a száraz és félszáraz típusok is növekvő népszerűségnek örvendenek. A Törley Gála Sec ? a XXXI. Országos Borverseny egyik aranyérmes terméke, valamint az ezüstéremmel büszkélkedő Törley Chardonnay Brut Nature Nyerspezsgő a száraz pezsgők kategóriájába tartoznak.

Törley Pezsgőpincészet Kft.

1882. augusztus 1-jén került megalapításra a ?Törley József és Társa cég?, amellyel Törley József megalapozta a Törley Pezsgőgyár sikerét. A 127 éves tradícióval rendelkező Törley Pezsgőpincészet Kft. Törley József eszmeiségének ??Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt.? ? feltétlen követője ? fogalmaz a közlemény.

A Törley Pezsgőgyár alapítása óta folyamatosan őrzi piacvezető szerepét. A cég összértékesítése 2008-ban (a bel- és külföldi piacot tekintve) a pezsgő, bor és égetett szesz szegmensben meghaladta a 37 millió palackot. A belföldi pezsgőpiac 70-72 százalékos, míg a palackozott borok piacán 7-8 százalékos értékbeli részesedéssel piacvezető pozíciót képvisel. Az export tevékenység révén értékesített mennyiség a pezsgő- és borforgalom 30-35 százalékát alkotja, az összértékesítés egyharmada külföldön történik.

Címkék: borverseny, díj, édes, Etyek, félédes, pezsgő, piac, piacvezető, száraz, Törley

← Borral a szívinfarktus ellen Átvilágítást kérnek a 8 forintokra →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Mit adott nekünk Gundel Károly?
Loading
00:00 / 32:13
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!