• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

A Törley lett a legeredményesebb

2009-11-26 ● borravalo.hu

A XXXI. Országos Borverseny díjkiosztó ünnepségére a Budapesti Nemzetközi Bor és Pezsgőfesztivál nyitónapján került sor. A borverseny fővédnöke Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter személyesen adta át a Legeredményesebb Pincészet vándordíját és az FVM különdíját Kemendy Lászlónak, a Törley Pezsgőpincészet Kft. szakmai ügyvezetőjének.

A 127 éves tradícióval rendelkező Törley Pezsgőpincészet Kft. számos nívós hazai és nemzetközi díj tulajdonosa. A vállalat sikerének kulcsa abban rejlik, hogy valamennyi munkafolyamatot ellenőrzi, illetve maga végzi, tehát a bor- és pezsgőkészítési technológia egy kézben van, áll a társaság közleményében.

A minőségi termékek előállításához elengedhetetlen a minőségi alapanyag, ennek érdekében Etyek és Pázmánd térségében, közel 900 hektáron integrált szőlőtermesztést folytat a vállat. A Törley kiemelt hangsúlyt fektet a változatos fogyasztói igényeknek való maximális megfelelésre, ennek érdekében törekszik a lehető legszélesebb körű kiszolgálásra ? alapul véve a fogyasztói elvárásokat és visszajelzéseket, írják.

Még mindig édesszájú a magyar

A hazai eladások alapján kiderül, hogy az édes pezsgők a legkedveltebbek, bár a száraz és félszáraz típusok is növekvő népszerűségnek örvendenek. A Törley Gála Sec ? a XXXI. Országos Borverseny egyik aranyérmes terméke, valamint az ezüstéremmel büszkélkedő Törley Chardonnay Brut Nature Nyerspezsgő a száraz pezsgők kategóriájába tartoznak.

Törley Pezsgőpincészet Kft.

1882. augusztus 1-jén került megalapításra a ?Törley József és Társa cég?, amellyel Törley József megalapozta a Törley Pezsgőgyár sikerét. A 127 éves tradícióval rendelkező Törley Pezsgőpincészet Kft. Törley József eszmeiségének ??Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt.? ? feltétlen követője ? fogalmaz a közlemény.

A Törley Pezsgőgyár alapítása óta folyamatosan őrzi piacvezető szerepét. A cég összértékesítése 2008-ban (a bel- és külföldi piacot tekintve) a pezsgő, bor és égetett szesz szegmensben meghaladta a 37 millió palackot. A belföldi pezsgőpiac 70-72 százalékos, míg a palackozott borok piacán 7-8 százalékos értékbeli részesedéssel piacvezető pozíciót képvisel. Az export tevékenység révén értékesített mennyiség a pezsgő- és borforgalom 30-35 százalékát alkotja, az összértékesítés egyharmada külföldön történik.

Címkék: borverseny, díj, édes, Etyek, félédes, pezsgő, piac, piacvezető, száraz, Törley

← Borral a szívinfarktus ellen Átvilágítást kérnek a 8 forintokra →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?
Loading
00:00 / 35:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!