Rusztikus, de friss és ropogós, közben mégis szelíd bor ez, sóssággal és kavicsosság a gyümölcsök mellett.
Dűlőszelekcióról van szó, a Kakastetőről. Ismerősen cseng? Tán azért, mert Kakasok néven a pincészet két boráról is volt már szó nálunk itt és itt, de beszámoltunk egy, a dűlőt ért szomorú eseményről is.
A név most már egészen a mineralitásra konentrál, az új címke (ahogy Ábraháméknál már más boron is) játszik a bor nevével. Furmintról van s, mádi területről, összesen 445 palack készült. Orrban és szájban is lehengerlő mineralitás, érett körte és fűszerek a háttérben, az egész tölgyes jegyekkel spékelve. A korty citrusos-grépfrútos savassággal bír végig, de a kő is ott van. Egy kis virágosság, némi szantálfás jelleg. Mindehhez csatlakozik az érett sárga alma, egy kis reszelt alma, almaleves-cideres jelleg.
Nem szabad elmenni az üvegkapszulás zár mellett sem, nem sok boron látni ilyesmit, mely a borászok szerint a legjobban zár. Azt sugallja: ezt már nem kívánják mikrooxidálni, még véletlenül sem, csak csiszolódjon a palackban. Ez már a pince prémium szegmensébe tartozik, 5000 Ft körüli áron ? ezért most 3,5 csillag felminősítési kilátás mellett, némi palackérés után.