• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Alexander Laible Alte Reben Riesling 2011

2013-06-18 ● Kántor Endre

Ritkán futok bele ilyen jó német rizlingbe, sajnos kevésszer jön velem szembe egy ilyen, még kevesebbet járok a Rajna mentén. Pedig megéri keresni, főleg, ha ilyenbe botlunk.

Az Alexander Laible öreg tőkék rizlingjével Schwäbisch Hallban találkoztam, ebben a kis középkori kincsekben bővelkedő kisvárosban. A városka maga is megér egy napot, a történelmi óvárosáért és azokért olyan italméréseiért, melyekben a közeli borászatok és sörfőzdék kínálata sorakozik egymás mellett.

Ez a rajnai Badenből származik, a 13 német borvidék közül a legdélebbiből, a Rajna mentén a másik oldalon már Alsace van. A pohárban zöldes reflexeket mutat, a maradék szénsav látszik és érződik is. Ez elég friss jelleget kölcsönöz neki. Illata rendkívül komplex, vegetális jegyek, némi ásványosság, egy leheletnyi petrolos felhang és rengeteg érett gyümölcs, őszibarack, alma es citrusok. Szájban nagyon harmonikus, a sav és test médium pluszos, a 13%-os alkohol mintha 11% lenne, érett trópusi gyümölcsök, ananász és narancs érvényesül. Némi maradék cukor is lehet, érzetre mindenesetre ott van, az elég hosszan tartó lecsengés fanyar citrusos, grapefruitos vonalon mozog. 3000 Ft körüli árával eléri a 4 csillagot.

Címkék: 2011, 4 csillag, Alexander Laible, Baden, németország, Rajnai Rizling

← Laposa Somlói Juhfark 2011 Hollóvár Furmint 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!